Erdoğan ve Gül'den çok gizli zirve

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan ve Gül'den çok gizli zirve
Erdoğan ve Gül'den çok gizli zirve
Kıbrıs referandumu öncesi dört lider Kıbrıs için masaya oturdu. İşte gizlenen o görüşmeden önemli detaylar;Abone ol

Kıbrıs'ta, Annan Planı için 2004'de yapılan referandum öncesindeki Bürgenstcok zirvesi sırasında , bugüne kadar bilinmeyen gizli bir görüşme ortaya çıktı. Yunanistan ve Rum gazetelerinin iddiasına göre g alabama seo örüşmeler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ittifakı ile dönemin Yunanistan Başbakanı Karamanlis ile Kıbrıs Rum kesimi Cumhurbaşkanı Papadopulos arasında geçti.

Rum Politis ve Yunan Elefterotipia gazetlerinde aynı muhabir (Makarios Drusyotis) tarafından kaleme alınan ve kaynak olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Kıbrıslı Rum gazetecilerle görüşen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın gösterildiği habere göre, Bürgenstock'da Erdoğan-Gül-Karamanlis ve Papadopulos'un katılımı ile dörtlü bir görüşme yapıldı.

RUM KESİMİ ÇÖZÜM İSTEMEDİ

Görüşmeyi Yunan-Rum tarafı istedi ve Türkiye'ye "Çözüm için bastırmanızın nedeni AB ile müzakerelerinizin başlaması için tarih koparmak. Biz şu anda çözüme hazır değiliz. Gelin Kıbrıs müzakerelerini erteleyelim. Karşılığında da AB'den tarih almanızı sağlamak için çalışalım. Sizin istediğiniz bu. İstediğinizi vereceğiz" önerisi yapıldı.

ERDOĞAN ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ KABUL ETMEDİ



Kategori : POLİTİKA