"AİHM kararı KKTC'yi teyit etmiştir"

  • Ana Sayfa
  • "AİHM kararı KKTC'yi teyit etmiştir"
"AİHM kararı KKTC'yi teyit etmiştir"
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AİHM'in mülkiyek davasıyla ilgili kararının KKTC için çok önemli bir karar olduğunu söyledi.Abone ol

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) mülkiyet davası ile ilgili verdiği kararı Suriye'de değerlendirdi. Kararı tarihi ve son derece önemli olarak değerlendiren Davutoğlu, "Bu karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hukuki egemenliğini teyit eden bir karardır." dedi.

komşu ülke reklam >Suriye'de resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AİHM'nin Kıbrıs için mülkiyet davası konusunda verdiği kararı değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Avrupa İnsan Hakları Mahkeme'sinin Kıbrıs kararı son derece önemli ve tarihi bir karar. Uzun süren bir dava idi. Bildiğiniz gibi Kıbrıs'ta mülkiyet konusu en ciddi müzakere başlıklarından birisidir. Aynı zamanda taraflar arasında ciddi bir hukuki mesele. Biz bu meselelerin AB hukukunda çözümü bağlamında bir kaç sene önce taşınmaz mal konusu ihdas edilmişti." dedi.

Taşınmaz mal komisyonu suretiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir iç hukuk yolu ortaya çıktığını ifade eden Davutoğlu, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti egemenliğinde şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu kararla bu hukukun geçerliliğini kabul etmiştir. Böylece bu kararın iki faydası var. Birincisi Mülkiyet davaları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine geçmek için AB insan hakları mahkemesine gidemeyecek. Bu KKTC'de ki hukuki yolun geçerliliğini teyit eden bir gelişme. İkincisi ise KKTC hukuki egemenliğini ve yetkinliğini teyit eden bir karar. Biz bunu KKTC açısından da Kıbrıs'taki çözüm müzakereleri açısından da önemli ve olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Bu tarihi ve önemli bir karardır" şeklinde konuştu.




Kategori : POLİTİKA