Sancaktepe'de ÖSS semineri verildi

  • Ana Sayfa
  • Sancaktepe'de ÖSS semineri verildi
Sancaktepe'de ÖSS semineri verildi
Sancaktepe Belediyesi,ilçedeki lise son sınıf öğrencilerinin ÖSS konusunda, sınav motivasyonunu sağlamak amacıyla bir dizi seminer verdi.Abone ol

Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe’deki lise son sınıf öğrencilerinin önünde aşmaları geren en büyük engel olan ÖSS konusunda, sınav motivasyonunu sağlamak amacıyla bir dizi seminer verdi. Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, her gün bir okulun öğrencileri dinleyici olarak katıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan konu hakkında gençleri bilgilendirerek, bir bakıma eğitim koçluğu yaptı.

15-25 Şubat arsında yapılan seminere, Sancaktepe’deki okullarda bulunan tüm ÖSS adayları iştirak etti.10 günlük seminere Sancaktepeli öğrencilerin ilgisi çok fazla oldu.

Sancaktepe’nin geleceği ve çocuklar için yapılan her çalışmanın kutsal ve önemli olduğunu program öncesi yaptığı konuşmada belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Üniversite sınavları sonuçları itibari ile Sancaktepe istediğimiz seviyede değil. Bizler başarınızı arttırmak için sizlere bu hizmeti sunuyoruz. Düşüncemiz öğrencilerimizin daha iyi bir üniversiteye girebilmesi. Gelecekte bu ülke sizlere teslim edilecektir. Sizlerin iyi yetişmesi ülkemiz geleceğimiz adına güven verecektir. Sizlerden beklentimiz sınavlara kadar d ebay ads aha iyi hazırlanmanız ve üstün başarıyı yakalamamız olacaktır ." dedi.

Sancaktepede sorununu çözme ve gençlere uygun imkânlar sağlama düşüncesi yola çıkıldığını, eğitime desteği görev edindiklerini belirten Erdem, “ekonomik sıkıntılar içinde yaşayan çocuklarımıza güvenli ve başarılı bir gelecek oluşturmanın yolu eğitimden geçiyor. Bu çocuklarımız okurlarsa kendilerine ve ailelerine iyi bir yaşam sağlayabilirler. Eğitimin herkes için ne kadar önemli olduğunun farkındayız, ancak farkında olmamız gereken en önemli nokta, eğitimin Sancaktepe’de yaşayan çocuklar için hayati önem taşıdığıdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın okul dışında sosyalleşmeleri için birçok projeyi de hayata geçiriyoruz. Bilgi evlerinin 3 tanesi yakında faaliyete geçecek. Yaz ve kış spor okullarında da 10 branşta gençlerimiz eğitiyoruz. Yapacağımız yeni kültür komplesi ve yüzme havuzlarımızla, gençlerimize kent ortamında daha sosyal olmaları konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi

“Kondisyon, yapabilme gücümüzdür.”

Konuşmalarına kondisyonun anlamı ile başlayan Kişisel Gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan “Öğrenci de kondisyon; öğrendiklerini anlayarak, kavrayarak öğrenmiş olmayı, soruyu anlama ve yanıtlama hızını ayarlamayı, test tekniklerini, kendini kontrol edebilmeyi içerir ve bu alandaki beceriyi ifade eder. Onun için de “kondisyonum yeterince var” demeden önce bu soruların hepsini gerçekte oldukları gibi yanıtlamanız gerekir ki, gerçek kondisyonunuzu tespit edebilirisiniz.” şeklinde konuştu.

“Bir işi yapma için duyulan güçlü istek motivasyondur”

Kondisyon ve motivasyon bağlamında ÖSS sınavını ele alan Aslanhan, ''Bir işi yapmak için içimizde duyduğumuz güçlü istek, motivasyondur” dedi. Aslanhan, konuyu anlatırken, “ Şimdi önümüzde bir ''sınav'' var. Bu sınavı vermekle ilgili ''motivasyonumuz nedir?'' Ailem bu konuda etken olabilir, arkadaş grubum, toplumsal öğretiler bu isteğin kaynakları olabilir. Ancak, en etkili kaynağın ''kendi bilinçli seçimimiz'' olduğunu unutmamalıyız. Kendi bilinçli seçimimiz, bizim için büyük bir güç kaynağıdır. Engelleri aşmamız için en önemli güç kendi içimizdedir. Bu gücü harekete geçirebildiğimiz zaman pek çok engeli kolayca aştığımızı göreceğiz.” dedi.

Hedefe ulaşmanın kolay olmadığını, hayatta insanın karşısına hep problemlerin çıkabileceğini, bunların üstesinden gelmek için ilkinden başlayarak problemlerin üstüne gitmek gerektiğini anlattı.

Öğrencilik hayatının merhalelerinde ÖSS'nin önemli olduğunu kaydeden Aslanhan hayatın tümünün aslında bir sınav olduğunu belirterek, "ÖSS sınavını başaran, bu seferde üniversiteyi okuyabilme, diploma alma, iş bulma, evlenme, çocuk sahibi olma, sonra ev ve araba alma telaşı ve bir gün de bakmışsınız ki, ömür sona ermiş, yani hayat bir sınav. Bunun için her sınava da hazırlıklı olmalıyız. Önümüzde ÖSS varsa önce ona hazırlıklı olacaksınız. Sonra da hayat sınavına hazırlık yapacaksınız" şeklinde konuştu.

Konuşmasını esprilerle süsleyip, üniversiteye aday öğrencilerin ÖSS'yi çok büyütmemeleri gerektiğine işaret eden Kişisel Gelişim Uzmanı Aslanhan, "gireceğiniz ÖSS sınavında heyecanlanmamaya çaba gösterin. Sınavda önce sakin olup bildiklerinizi yapın. Zaman kalırsa uğraşı gerektiren problemleri çözün. Panik ve tedirginlik yapmayın. ÖSS'nin hayatta her şey olmadığını aklınızdan çıkarmayın" tavsiyelerinde bulundu.

Dinamik üslubu ve enerjisi ile öğrencilerin ilgisini toplayan Sıtkı Aslanhan, seminer sonucunda gençlerde yepyeni umutların yeşermesine ve özgüven oluşumuna vesile oldu. Seminere katılan öğrencilere programdan duydukları memnuniyeti ve edindikleri temel bilgilerin kendileri için son derece yayarlı olduğunu belirttiler.

On gün süren “ÖSS Öncesi Motivasyon Seminerleri” kapsamında Sancaktepeli 4 bin ÖSS adayı programa iştirak etti.



Kategori : GÜNCEL