"Kadın Ölüleri" turneye çıktı

  • Ana Sayfa
  • "Kadın Ölüleri" turneye çıktı
"Kadın Ölüleri" turneye çıktı
Van Tamara Tiyatrosu’nun ilk oyunu olan “Kadın Ölüleri” İstanbul, İzmir ve Ankara illerine turneye gidecek.Abone ol

Van Tamara Tiyatrosu’nun ilk oyunu olan “Kadın Ölüleri” Van Kadın Derneği ve Açık Toplum Enstitüsü’nün desteği ile İstanbul, İzmir ve Ankara illerine turneye gidecek. Cem Düzova’nın yazıp, yönettiği, beş anlatıdan oluşan oyunda kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucunda ö connecticut seo ldürülmeleri veya intihara sürüklenişleri anlatılmaktadır. Tamamı gerçek öykülerden alınıp kurgulanan oyunun müzikleri Ercan Işkıncı, ışık tasarımı Kenan Ergin tarafından yapılmış.

Oyun çeşitli nedenlerle öldürülen veya intihara sürüklenen beş kadının ölüm anlarının şiirsel bir dille anlatımları üstüne kurulmuş. Yaşadıkları çelişkiler, mutluluklar, hüzünler ile harmanlanan öyküler Van Tamara Tiyatrosu’nun ilk oyunu olma özelliği de taşıyor. Öyküler Van Kadın Derneği’ne yansıyan gerçek hikâyelerin tiyatral metne kurgulanması üzerine kurulmuş. Anlatılardaki ortak payda kahramanların ölümle biten hikâyelere sahip oluşları.

Oyunun yazarı Cem Düzova metin yazma aşamasını şöyle anlattı: “Van Kadın Derneği’nden on üç hikâye derlendi. Bu hikâyeler elenerek beşe indirildi. Dramatik çalışma sonucunda ortak paydası ölüm olan beş hikâye altı kadın tarafından anlatılarak sahneye uyarlandı. ”

Van Tamara Tiyatrosu’nun “Kadın Ölüleri” isimli oyunu İstanbul’da 7 Mart’ta Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ile 8 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’nde, İzmir’de 9 Mart’ta Fransız Kültür Merkezi, 10 ve 11 Mart’ta ise Ege Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun daha sonra 12 ve 13 Mart’ta da Ankara’da sahnelenecek.



Kategori : MAGAZİN