Dünya Kitap Günü'nde rekor denemesi

  • Ana Sayfa
  • Dünya Kitap Günü'nde rekor denemesi
Dünya Kitap Günü'nde rekor denemesi
Dubai'de 2008 yılında 3 bin 32 çocuğun kitap okuyarak kırdığı Guinness Dünya rekoru Londra'da aşıldıAbone ol

Dubai'de 2008 yılında 3 bin 32 çocuğun kitap okuyarak kırdığı Guinness Dünya rekoru Londra'da aşıldı. Londra İslam Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda binlerce çocuk aileleriyle birlikte kitap okuyarak rekor için mücadele etti.

12 saatlik bir zaman diliminde, klasiklerden Roald Dahl'in Charlie ve Çikolata Fabrikası'nın okunarak yapıldığı rekor denemesinde, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışıldı. Yarım saatlik okuma sürelerinde, ortalama 20'şer kişilik gruplar halinde gerçekleşen rekor denemesinde greek google seo , yetişkinlerin okuduğu kitapları, çocuklar kendi kitaplarından takip etti. Yarışma 3 bin 234 okuyucunun katılımı ile Dubai rekorunu geride bırakarak Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazandı.

Sanatçı Abdullah Rolle yaptığı açıklamada, "3 bölüm okudum, yarım saat içerisinde ve çok hızlı geçti, ve bugün bu organizasyonları düzenleyenler mükemmel bir şey yapıyorlar, onları desteklemekten çok mutluyum. Çok sayıda insan geldi ve ben açıkçası çok şaşırdım, çok heyecanlandım" dedi. Çocuklarla birlikte kitap okuyan ünlü radyo sunucusu Tre Azam ise, "Bugünü düzenleyen IF yardım kuruluşunun büyük bir destekçisiyim, kendimde edebiyatın, okumanın takipçisiyim ve burada yapılan etkinliğin
insanların, özellikle çocukların okuma iştahını açacağını düşünüyorum. Bu tur etkinlikler, bu yardım kuruluşlarına desteği arttıracak ama bunun dışında insanları bir araya getiriyor ve yaratıcı bir birliktelik yaratıyor" diye konuştu.

Çocuklarını okuldan alarak etkinliğe katılan Siraj Salekin ise, "Bugün burada birçok çocuk aileleriyle birlikte yer alıyor bu çok önemli ve çok keyifli bir gün. İslam Merkezinde yer alması da çok keyifli, Kuran'da okumanın önemi vurgulanmıştır ve ilk kelime 'oku' dur.
Dolayısıyla çok anlamlı ve bununla Müslümanlar gurur duymalı" dedi.

En son rekorun 2008'de Dubai'de kırıldığını ifade eden ve bunu aşmaya çalıştıklarını ifade eden IF Yardım Derneği adına açıklama yapan Ruhul Tarafder, şu ana kadar katılımın 2 bin civarında olduğunu ama yeni gelenlerle bu rekorun kırılacağını hissettiğini söyledi. Amacın insanlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyleyen Tarafder, daha bilgili bir toplum oluşturmayı hedeflediğini söyledi. İslam derneklerinin
sponsorluğunda, Londra İslam Merkezinde gerçekleşen "Büyük Okuma" katılımcı sayısının 3 bin 234 ulaşmasıyla, önceki rekoru geçerek Guinness Dünya Rekor kitabına girmeye hak kazandı.



Kategori : MAGAZİN