Nutuk Başkent'te tiyatro sahnesinde

  • Ana Sayfa
  • Nutuk Başkent'te tiyatro sahnesinde
Nutuk Başkent'te tiyatro sahnesinde
“Bugüne Sesleniş-Nutuk” adlı oyunun prömiyeri Özel Mavi Sahne’de bugün yapılacak. Abone ol

“Bugüne Sesleniş-Nutuk” adlı oyunun prömiyeri Özel Mavi Sahne’de bugün yapılacak.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özellikle bugünlerin çocuklarına verdiği öğütler, dersler, Nutuk’tan alıntılanarak tiyatro sahnesine taşındı. Ankara’daki özel tiyatro Mavi Sahne’de bugün prömiyer yapacak “Bugüne Sesleniş-Nutuk” adlı ebay seo oyunu izlemeye gelenlere “Nutuk” hediye edilecek. Mavi Sahne’de düzenlenen basın toplantısında konuşan, eseri tiyatroya aktaran ve yöneten Sedat Demirsoy, tek kişilik olan oyunda “Nutuk”un kurgusunu bozmadıklarını söyledi.

KRONOLOJİK SIRAYI AKITTIK

Atatürk’ün Meclis’ten sunduğu biçimiyle “Nutuk”un ilk kez sahnelendiğini ifade eden Demirsoy, Nutuk’ta gelecek kuşaklara katkı ve örnek olması için sürekli söylenen bölümler olduğunu kaydetti. Demirsoy, “Tarihi yapan insanların ağzından dinliyoruz. Bu kurguya çok dokunmak istemedik, kronolojik sırayı akıttık. Özellikle benim oyunlaştırırken seçtiğim bölümler bugüne seslenilen bölümler ve Atatürk bunu sık sık yapıyor” dedi.

OYUNU DEMİRSOY YÖNETTİ

Anlatı ve canlandırma teknikleri üstüne kurulu tek kişilik oyunu Mavi Sahne’nin yönetmenlerinden Sedat Demirsoy oyunlaştırdı ve yönetti. Oyunun dramaturjisi, Devlet Tiyatrosu Dramaturglarından Servet Aybar’a ait. Işık tasarımını yine Devlet Tiyatrosundan Çetin Atay yaptı. Dekor tasarımı Ziver Armağan Açıl’a, müzikleri Arda Özmen’e ait oyunda, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Yavuz Sepetçi, Gazi Mustafa Kemal rolünü üstlendi. Oyun, 5-12 Mart tarihlerinde ve 16-30 Mart tarihlerinde Mavi Sahne’de Başkentli tiyatroseverlerle buluşacak.



Kategori : MAGAZİN