Topbaş Filistinli gazetecilerle görüştü

  • Ana Sayfa
  • Topbaş Filistinli gazetecilerle görüştü
Topbaş Filistinli gazetecilerle görüştü
Filistinli bir gazeteci gurubu ile Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim elHatip, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Abone ol

Abdulmecit Swailem, Muhammed Abu-Khdier, Abdel Rauof Arnout, Hamada Faranna ve Zaal Aburoqtti’den oluşan Filistinli bir gazeteci heyeti, Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim elHatip ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Kadir Topbaş, Filistin ile tarihsel ve kültürel bağlarımızın bulunduğunu belirterek, Filistin konusundaki gelişmeleri günl hızlı seo ük olarak takip ettiğini söyledi. Filistin’de yaşanan sorunların çözümü için Türk devletinin tarihten kalan sorumluluklarını yerine getirmeye özen gösterdiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile 37 yıldır siyaset yapıyorum bu konudaki düşüncelerini iyi biliyorum. Türkiye olarak amacımız Filistin halkının mutluluğu, huzuru ve güvenli yaşamıdır. Oradaki zulmün bir an önce bitmesidir” dedi.

Yerel yönetim olarak uluslararası sorunlara karşı çok hassas olduklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın her yerindeki afet gibi acı olayların yaralarının sarılması için ekip ve malzeme gönderdiğini dile getiren Kadir Topbaş, “Ama esas olan dünyadaki sorunların köklü çözümüdür. Haktan ve doğrudan yana olmak insanlık görevimizdir. Hükümetimizin Filistin ve dünyanın diğer bölgelerindeki sorunların çözümü için üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini siz de görüyorsunuz. Sizlerin de kalemlerinizde birlik sağlamanız Filistin davasının çözümü için çok önemli” diye konuştu.

İstanbul’un doğal ve tarihi güzellikler açısından dünyadaki şehirlerden bili olduğunun altını çizen Topbaş, Filistinli gazetecilere İstanbul’u gezmelerini tavsiye ederek, “Ama, İslam dünyasının bilime kazandırdıklarını ve teknolojiyi geçmişte nasıl kullandığını görmeniz açısından özellikle Gülhane Parkı’ndaki İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ile Topkapı’daki Panorama 1453 Fetih Müzesi’ni gezmenizi tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Gazeteciler adına konuşan Abdulmecit Swailem de Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme fırsatı bulduklarını, yarın da Başbakan Erdoğan ile bir araya geleceklerini belirterek, “İstanbul’a sadece Sayın Başkan Kadir Topbaş’ı ziyaret etmeye geldik. Bize karşı gösterdiğiniz dostça tavırdan ve Filistin davasına verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Kategori : GÜNCEL