İzmir-Havana dostluk köprüsü

İzmir-Havana dostluk köprüsü
Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Türkiye’de başkent dışındaki ilk resmi ziyaretini İzmir’e gerçekleştirdi.Abone ol

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Türkiye’de başkent dışındaki ilk resmi ziyaretini İzmir’e gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden Concepcion, İzmir ve Havana’nın kardeş şehirler olması nedeniyle böyle komşu ülke reklam bir öncelik tanıdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Havana ve İzmir’in kardeş şehirler olması nedeniyle 6 ay önce başladığı görevinde başkent Ankara dışındaki ilk resmi ziyaretini İzmir’e gerçekleştirdiğini dile getirdi.

İki kent arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla sanayi ve ticaret odalarının temsilcileriyle de görüşeceğini belirten konuk Büyükelçi, “Önümüzdeki günlerde Küba Dostluk Gücü Derneği’nin düzenleyeceği konferansta Küba hakkında tanıtıcı bilgiler vereceğiz” dedi. İzmir’in çok canlı ve misafirperver bir kent olduğuna değinen Concepcion, karşılaştığı güzel manzaranın kendisine Havana’yı anımsattığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kardeş şehir Havana ile ilişkilerin geliştirilmesi adına Büyükelçi Jorge Quesada Concepcion’ın ziyaretini önemsediğini belirterek, “Temmuz ayında Avrupa turnesine çıkacak Küba Çocuk Tiyatrosu’nun İzmir’de de gösteri yapmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Concepcion’a İzmir’i ziyareti anısına Saat Kulesi’nin bir biblosunu hediye etti.



Kategori : GÜNCEL