Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, hastaların damar içi beslenmesinin daha hijyenik ortamda yapılması için oluşturulan Total Parenteral Nüsrityon (TPN) Ünitesi teknolojik gelişmeler ve ihtiyaç durumu da göz önünde bulundurularak yenilendi.
Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erayman, TPN Ünitesi’nin 2007 yıl nevada seo ından bu yana hizmet verdiğini belirterek, “Hastalarımız için bu ünitenin önemi çok büyük. Damar içi beslenme dediğimiz yaşamsal öneme sahip ürünlerin hijyenik ortamda hazırlanması ve saklanması gerekir. Aksi takdirde enfeksiyona davetiye çıkarılır ve bu durum ölümlere neden olabilir. Özellikle yeni doğan ünitemiz için çok önemli olan TPN Ünitesi’ni teknolojik gelişmeler ve ihtiyaç durumu da göz önünde bulundurularak tamamen yeniledik.” dedi.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs ise TPN Ünitesi’ni Türkiye’de ilk hizmete açan ve bu alana öncülük eden tıp fakülteleri arasında olduklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı artık tüm hastanelerde bu ünitenin oluşturulmasını yasal zorunluluk haline getirdi. Biz ise 2007 yılından beri bu üniteyi hizmete sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şimdi ünitemizi 24 saat hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırdık. Ünitenin fiziki mekanını tamamen yenileyerek alanını genişlettik. Bununla birlikte çalışan sayısını da artırdık.” diye konuştu.
Ayrıca değişen TPN teknolojisi ile ilgili hastane çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla üniteyi kuran Firma Yetkilisi Orhan Üçgül tarafından eğitim semineri verildi. Seminere Başhekim Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erayman ve Doç. Dr. Banu Bozkurt, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, akademisyenler ve çalışanlar katıldı.
Kategori : GÜNCEL