CHP'li Özdemir'den şoke eden iddia

  • Ana Sayfa
  • CHP'li Özdemir'den şoke eden iddia
CHP'li Özdemir'den şoke eden iddia
CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Alevi kökenli askerlere karşı operasyon yürütüldüğünü iddia etti.Abone ol

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik operasyonlarda daha çok Alevi kökenliler hedef alınıyor" iddiasında bulundu. Özdemir iddiasını Erzincan soruşturmasına ve 3. Ordu Komutan it uzmanı ve yöneticisi ı Orgenaral Saldıray Berk'e yönelik suçlamalara dayandırdı. Cumhurbaşkanı Gül'e seslenen Özdemir, "Komutanına sahip çık" diye de mektup yazdı.

İddia CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemirden.

İddiasını da son olarak Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının iddianamesinde "bir numara" olarak yeralan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e yönelik suçlamalara dayandırdı.

Özdemir, "Şüphelinin suç hanesinde Alevi köylerine okul yaptırdığı ve hizmet götürdüğü ifadesine yer verilmiştir. Alevi köylerine hizmet götürmek suç mudur?" diye sordu.

Bu soruyu yöneltti, sonra da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na seslendi: "Özel yetkili savcı, Anayasa ve yasalara aykırı davrandı. Hakkında gerekli yasal işlem yapılsın."

Seslendiği üç isim daha vardı.

Adalet Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Gül. Onlara mektup da yazdı. Erzurum özel yetkili cumhuriyet başsavcısını şikayet etti.

Ama Cumhurbaşkanı Gül 'e bir de çağrıda bulundu. Başkomutanına sahip çık çağrısı.



Kategori : POLİTİKA