İnternet geleceğin şampiyonu olacak

  • Ana Sayfa
  • İnternet geleceğin şampiyonu olacak
İnternet geleceğin şampiyonu olacak
Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, internetin geleneksel gazeteciliğin önüne geçtiğini söyledi.Abone ol

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, sahibi olduğu Wall Street Jurnal (WSJ) gazetesinin çıkaracağı New York ekiyle ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, New York Post, New York Times (NYT) ve New York Daily News ile mücadele edeceklerini söyledi.

New York Daily’nin geçmişte yakaladığı web yazilim uzmani başarılı pozisyonunu kaybettiğini belirten Rupert Murdoch, “Dünyanın en büyüleyici şehriyle ilgili haberleri önemsemedikleri için, okuyucuların da ilgisini kaybettiler. Wall Street Journal’ın bu hataya düşmeyeceği konusunda söz veriyorum” dedi.

Son dönemde gazetelerde çıkan en moral bozucu haberlerin genellikle gazetelerin kendisiyle ilgili olduğunu belirten Murdoch, “Maliyetleri, değerle karıştıran insanlar benim haberlerden para kazanamayacağımı iddia ediyor. Haber onu nasıl satmak istediğinizle ilgilidir. Eğer insanların gazetenizi almasını istiyorsanız, onlara değer verdikleri bir şeyler sunmalısınız” diye konuştu. Gazetenin önümüzdeki ay, renkli olacak şekilde, ülke ve eyalet politikasıyla ilgili haberlerin yanı sıra, iş, kültür, spor ve emlak haberlerini de içereceğini belirten Murdoch’ın bu açıklamasının ardından şirket hisseleri yüzde 11 değer kazandı.

Internet gazeteciliğinin; geleceğin şampiyonu olacağını vurgulayan Murdoch, insanların ücretsiz içeriğe ulaşmayı tercih ettiğini söyledi. Gazetelerin, Apple tarafından geliştirilen iPad gibi cihazların gelecekteki gazete okuma alışkanlığına yön vereceğini bildiren Murdoch, “Biz de bu tip ürünler geliştirmek üzere çalışıyoruz” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL