Demirtaş'tan Gül'e Anayasa önerisi

  • Ana Sayfa
  • Demirtaş'tan Gül'e Anayasa önerisi
Demirtaş'tan Gül'e Anayasa önerisi
BDP lideri Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını anlattı.Abone ol

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde yeni Anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmeler kapsamında MHP Lideri Bahçeli'nin ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kabul etti. Demirtaş, görüşme so vefk nrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, Gül'ün liderlerle yaptığı görüşmenin önemine vurgu yaparak, "Yeni, demokratik bir Anayasadan yana olduğumuzu, bunun çok önemli bir toplumsal talep haline geldiğini, dolayısıyla yeni bir Anayasa temelinde sorunlara yaklaşmak gerektiğini ama en nihayetinde, seçim atmosferinde yeni Anayasa yapmak mümkün değilse bile en azından kısmi değişikliklerle demokratikleşme adımlarının atılabileceğini ifade ettik" dedi.

CUMHURBAŞKANI DA 'ZAMANLA' DEDİ
Demirtaş, reform paketlerinin TBMM'ye uzlaşı içinde getirilmesi gerektiğini ve konsensusun öneminden sözettiğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanı da 'aslında bütün partilerin yeni bir anayasadan yana olduğunu ve bunun bir zamanlama meselesi olduğunu ifade ettiklerini ve bu değişimden yana bütün partilerin tavır koymuş olmasından memnuniyet duyduğunu' ifade ettiler" dedi.

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR KONUŞULDU
Görüşmede cezaevindeki çocukların durumu da gündeme geldi. Demirtaş bu konuda şunları söyledi:
"Tutuklu çocuklar konusunu siyasi kamplaşma dışında ele alınması gerektiğini ilettik. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda siyasetçileri motive ederek, bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda acil bir yasal değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirttik" dedi.



Kategori : POLİTİKA