Ustalara Saygı Kupası sahiplerini buldu

  • Ana Sayfa
  • Ustalara Saygı Kupası sahiplerini buldu
Ustalara Saygı Kupası sahiplerini buldu
Bayburt Postası’nın sponsorluğu ile ilki düzenlenen Dursun Bozkurt . Abone ol

Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkıları ve Bayburt Postası’nın sponsorluğu ile ilki düzenlenen Dursun Bozkurt . Kop Kayak Merkezi’nde büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenen özel kupaya özellikle Bayburtlu milli sporcular damgasını vurdu. 86 sporcunun katıldığı yarışlarda özellikle büyükler kategorisinde aktif sporculuk hayatına veda etmiş sporcular ile yeni yıldızların çekişmesi, eğlenceli ve keyifli anlara sahne oldu.

Mehmet Atalay: “Bu çok büyük ve ağır bir ödül, tek başıma veremem”

Kop Kayak Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenen 2010 Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası’na katılan Basın İla turist tanıtım n Kurumu Genel Müdürü ve Başbakanlık Uluslar arası Spor Organizasyonları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay, Bayburt’un sembollerinden olan Kop Dağı’nın Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden biri olabileceğini söyledi. Beraberinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı, Dünya Üniversite Sporları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal Tamer ile birlikte Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası Onur Ödülü’nü vermek üzere Kop Kayak Merkezi’ne gelen Atalay, şunları söyledi:

“Bugün burada Bayburt’un ilk kayakçılarından rahmetli Dursun Bozkurt adına bir yarışma yapılıyor. Bu vesileyle burada bulunmaktayız. Biz de bu yarışın başlangıcına, startına katılmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu anıyı yaşatacak gençlerimize de başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye, yakın gelecekte kış sporlarının en iyi uygulandığı ülke olur. Daha iyi şartlarda, daha iyi tesislerde, daha iyi mekanlarda; daha çok kabiliyetli gençlerimiz yetişecektir. Bu gençler hem ülkemizin sporunu ileriye taşıyacak, hem de çok önemli başarılara imza atacaklar diye düşünüyoruz. Ben inanıyorum ki çok daha güzel günler yaşayacağız Kop’ta. Çok daha büyük kalabalıklar burada olacak ve organizasyonlarımız şenlik havasında yapılacak. Ve bu heyecan Bayburt’a da büyük hareketlilik getirecektir.”

Zirveye en çok yakışan adamlar unutulmadı

Bayburtlu Milli ve Olimpik Kayakçı Dursun Bozkurt’un adına bu yıl ilki düzenlenen Ustalara Saygı Kupası’nda diğer ustalar ve kayak sporuna emek verenler unutulmadı. “Zirveye en çok yakışan adamların anısına” sloganıyla düzenlenen organizasyona Bayburt’tan yetişmiş ünlü kayakçı ve antrenörlerde katıldı. Emekleri ve hizmetleri unutulmayan eski sporculara ve yöneticilere Organizasyon Komitesi tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası 2010 Onur Ödülü’nü Bozkurt Ailesi adına Süleyman Bozkurt’a Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve Başbakanlık Uluslar arası Spor Organizasyonları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay sunarken, diğer teşekkür plaketlerini Bayburt Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Halil Uysal, Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hatice Yazgan ve Bayburt Postası Yayın Editörü Kürşat Okutmuş verdi.



Kategori : GÜNCEL