Büyükçekmece Belediye Meclisi toplandı

  • Ana Sayfa
  • Büyükçekmece Belediye Meclisi toplandı
Büyükçekmece Belediye Meclisi toplandı
Büyükçekmece Belediyesi Mart ayı meclis oturumu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Başkanlığında yapıldı.Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi Mart ayı meclis oturumunu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Başkanlığında gerçekleştirdi. AKP grubunun soru önergelerinin içerisinde Büyükçekmece’nin sembolü olan Kanuni Sultan Süleyman köprüsünün ışıklarının yanmadığı ve yanması için gereken neyse yapılması gerektiğini ifade etmeleri üzerine açıklama yapan Başkan Akgün “Biz köprünün üzerinden halkımızın rahatlıkla geçebilmesi için çok çaba sarf ettik. Köprünün üzerindeki o tesisler sayesinde zararlı hiç kimse oralarda barınamıyordu. Yıkımla birlikte köprünün ışıklandırılmasını sağlayan kablolar ciddi hasarlar gördü. Şu an köprünün üzerinde köpekler texas seo den başka bir Allahın kulu bile geçemiyor” dedi.

Gündemler komisyonlarda

Büyükçekmece Belediyesi Mart ayı meclisinin birinci gündem maddesi olan; Belediyemiz bütçe imkanlarının yetersizliği nedeniyle, Yeni Belediye Hizmet Binasının yapımında kullanılmak üzere, İller Bankasından kredi kullanılması ve bu “İç Borçlanma” konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (d) fıkrası ile 68. maddesinin ( d ) ve ( e ) fıkraları hükümleri uyarınca, konuya ilişkin Plan Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda müzakeresi ve karara bağlanması komisyonun çalışmaları bitmediğinden Mart ayı ikinci oturumda görüşülmesine karar verildi.

Gündem ikinci maddesi olan; Mülkiyeti Belediyemize ait Belediye Hizmet Binaları ile diğer hizmet binalarından, Belediyemizce kullanımına ihtiyaç duyulmayan binaların, özellikle “Yüksek Eğitim Kurumlarının” bölgemize kazandırılabilmesi ve eğitim hizmetlerine katkı sağlanabilmesi bakımından, başta Devlet Üniversiteleri olmak üzere Vakıf Üniversitelerine tahsis edilmesi veya bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesis edilmesi hususlarının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun (18/e) maddesi hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması Eğitim Komisyonuna oy birliği ile yollanmasına karar verildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan; Belediyemizin “Türk Dünyası Belediyeler Birliğine” üye olarak katılması, birlik tüzüğünün kabulü ve Birlik Genel Kurulunda Belediyemizi temsil etmek üzere, Belediye Başkanımız ile birlikte bir adet meclis üyesinin belirlenmesi amacıyla seçim yapılması hususlarının, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun (18/p) maddesi ile 74. maddesi hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması Plan ve bütçe komisyonuna oybirliği ile yollanmasına karar verildi.

Gündemin son maddesi olan dördüncü maddede; Büyükçekmece Belediyesi Meclisinin 17.06.2004 tarih ve (22) sayılı kararı ile onaylanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 11.12.2007 tarih 2963 sayılı kararı ile tadil edilmiş olan Büyükçekmece 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları Paftasına plan notu eklenmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanması İmar komisyonunda değerlendirilmesine oy birliği ile karar verildi. Gündem maddelerin komisyonlara yollanmasından sonra Mart ayı birinci oturum kapatıldı.



Kategori : GÜNCEL