Bu sopaların minibüste ne işi var?

  • Ana Sayfa
  • Bu sopaların minibüste ne işi var?
Bu sopaların minibüste ne işi var?
Mersin'de minibüsler üzerinde uygulama yapan polisler koltuk altlarından çıkan sopaları görünce şaşırdı. Abone ol

Minibüs koltuğunun altında sopa çıkan bir sürücü ise sopayı lastikleri kontrol için bulundurduğunu söyledi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha güvenli yolculuk yapması için şehir içinde yolcu taşıyan minibüsler üzerinde uygulama yaptı.

Minibüsleri tek tek ko yerel seo çalışması ntrol eden ekipler Trafik Yönetmeliğinde belirtilen teçhizat ve avadanlık dışında malzemelerin olup olmadığını kontrol ederken yolcuların şikayetini dinledi. Yapılan kontroller sırasında bazı minibüslerin koltuk altlarından genelde kavgalarda kullanılan sopalar çıktı. Minibüsünün koltuk altında sopa çıkan bir sürücü ise Trafik Denetleme Şube Müdürü'nün "Bu sopayı niye taşıyorsunuz ?" şeklindeki sorusuna " Ben bu sopayı lastiklere bakmak için taşıyorum" şeklinde cevap vererek kendini savunmaya çalıştı.

"Hayatta benim kavga ile işim olmaz" diyen minibüs sürücüsü "Müdürün (size tebligat yaptık, aracınızda avadanlık dışında bıçak, balta sapı, sopa bulunmayacak) demesi üzerine susmak zorunda kaldı. Sopa çıkan araçlar 3 gün trafikten men edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, İl Trafik Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda minibüsler üzerinde denetleme yaptıklarını söyledi.
Şoför mahallinde kavgaya yönelik balta sapı, beyzbol sopası, bıçak, kesici ve delici alet bulunduran şoförlerin mutlaka gözden kaçmamasını istediklerini ifade eden Özer, "Bu tip aletler bulunan araçların 3 gün trafikten men edilmesi söz konusu. Çünkü bunlar kamu hizmeti yapan araçlardır. Bu tip kavgaya dönük malzemeler bulundurmamaları gerekiyor" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL