JİTEM'in timi hayalet oldu!

JİTEM'in timi hayalet oldu!
Diyarbakır'da JİTEM davasında yargılanan üç itirafçının gerçek kimlik kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Abone ol

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, JİTEM davasında yargılanan üç itirafçının nüfus kaydının 1992-1993 yıllarında silindiğini bildirdi.

Taraf Gazetesi'nin haberine gör otel tanıtım e Diyarbakır'da 1992-1994 yılları arasında sekiz kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak aralarında 'yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdülkadir Aygan'ın da bulunduğu beş sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır CezaMahkemesi'ndeki duruşmaya, dördü hakkında yakalama kararı bulunan beş sanık katılmadı.

BAKANLIK İSİMLERİ SİLMİŞ

Mahkemenin, sanıklardan Abdulkadir Aygan (Aziz Turan), Mahmut Yıldırım, Kemal Emlükr, Saniye Emlük ve Fethi Çetin'in gerçek kimlik bilgilerinin İçişleri Bakanlığı'ndan sorduğu, henüz yazıya cevabın gelmediği, ancak sanıklarla ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden istenen bilgiye ilişkin yazının mahkemeye ulaştığı kaydedildi. Yazıda, sanıklardan Kemal Emlük, Saniye Emlük ve Fethi Çetin'in nüfus kaydının 1992-1993 yıllarında İçişleri Bakanlığı kararınca silindiği, sanık Mahmut Yıldırım'ın gerçek kimliğini kullandığı, yurtdışında yaşayan ve hakkında yakalama kararı bulunan itirafıçı Abdulkadir Aygan'ın ise isminin Aziz Turan olarak değiştirildiği belirtildi.

AVUKAT İSYAN ETTİ



Kategori : GÜNCEL