Daum'un şikayetçi olduğu futbolcu

  • Ana Sayfa
  • Daum'un şikayetçi olduğu futbolcu
Daum'un şikayetçi olduğu futbolcu
Fenerbahçe'de son haftalardaki başarısızlıkla ilgili herkes Daum’u sorumlu tutuyor ama Alman teknik adam da bazı futbolculardan çok dertli.. Abone ol

Fenerbahçe'de son haftalardaki başarısızlıkla ilgili herkes Daum’u sorumlu tutuyor ama Alman teknik adam da bazı futbolculardan çok dertli.. Yılda 3.5 milyon Euro’dan 3 yıllık mukavelesi bulunduğu için gelecekle ilgili herhangi bir tedirginlik duymayan Daum yakında çok şey anlatacak ama şimdilik yutkunuyor..

Daum'un en şikayetçi olduğu konu yapılmayan transferler.. Sezon başında yönetime “Mutlaka iyi bir kaleci alalım” diyen Daum’un bu isteği yönetim tarafından geri çevrilmişti.. Nitekim Volkan’ın ikinci yarıdan itibaren yediği 16 golün mutlaka irdelenmesi gerektiğini söylüyor yakın çevresine.. Ve ekliyor: “Evet, takım savunmasında bazı zaaflarımız var.. Ama kalemize gelen her top gol oluyor.. Volkan normal pozisyonları kurtarıyor.. Oysa iyi bir kaleciden beklenen zor topları da çıkarması.. Volkan bunların tamamına yakınında bireysel hata yapıyor.. Özellikle Lille, ligin ilk yarısındaki Kasımpa miami seo şa, Bursa ve İst. BŞB maçlarındaki basit hatalar bizi sahada zor duruma düşürdü.. Hücuma kalkıp her zamanki defansif önlemleri bırakınca puanlar kaybettik..”

‘KESEMİYORUM’

DAUM şöyle devam ediyor: “Her sorunlu dönemde Aykut’un adı, bizim ilişkimiz gündeme getiriliyor.. Bazı maçlarda hamlelerde geciktiğimden, takımı iyi çalıştırmadığımdan bahsediliyor. Volkan’ın hataları ise hiç gündeme gelmiyor. Sanki kimse onları görmek istemiyor.. Avrupa’da bu kadar yüksek maaş alan kaleci takımın % 25’ini oluşturur. F.Bahçe’de ise durum ortada.. Volkan’ı kesip, Volkan Babacan’ı oynatsam, bu sefer yine ben eleştirilirim..”

FUTBOLCULAR DAUM'DAN NEFRET EDİYOR

F.BAHÇE’DE futbolcuların boy hedefi Christoph Daum.. Yerlisi, yabancısı tüm takım, hatta yönetimin büyük bölümü Alman hocanın vurdumduymazlığından dert yanıyor.. İşte Daum’la futbolcuların arasını açan gelişmeler:

1 DEVRE arasındaki seks skandalında futbolcularını korumadı.. Hatta Bild’e demeç vererek olayın büyümesine neden oldu..

2 YÖNETİM öyle istediği için Güiza’yı destekliyor.. Aynı desteği başkalarına vermiyor.. Nitekim Güiza bile bu ‘metazori’ durumun farkında.. Hocasına güvenmiyor..

3 TAKIMIN çoğu yanlış taktikle oynatıldığını, özellikle yorgunluğun başgösterdiği son dakikalarda gerekli hamlelerin yapılmadığını düşünüyor.. Son İstanbul BŞB maçının 65. dakikasında Emre’nin kulübeye dönerek “Halimizi görmüyor musun? Takımı ileri çıkarsana” diye bağırması da bunun belgesi..

4‘DAUM takımı iyi çalıştırır, çok sakatlık olmaz’ efsanesi de sona erdi.. Herkes iyi idman yapılmadığından şikayetçi.. Yorgunluk ve sakatlıkların sebebi idman programının yetersizliği.. Ayrıca idmanlarda iyi çalışanı da gözetmiyor, hep aynı isimler sahada yer alıyor..

5 KİMSEYLE birebir diyalog kurmuyor.. Ama kameralar önünde bir anda değişip, ’sevgi pıtırcığı’ rolü yapıyor..

6 AYKUT Kocaman’la diyaloğu iyi olan bazı yerli oyunculara tavır yapıyor..

F.BAHÇE’DE bu tip girdaplar aslında her başarısızlıkta gündeme gelir.. Ancak futbolcuların hocalarıyla diyaloğu bu derece koparması pek sık rastlanan bir gelişme değil.. Bakalım Daum son 11 haftada bütün ipleri tekrar eline alabilecek mi?

F.Bahçe, Para Ligi’nde artık İlk 20’de değil

2009 Para Ligi’nde ilk 20’de yer alan F.Bahçe 2010’da Bremen ile M.City’ye geçildi. Fener 2011 için yine aday

DÜNYACA ünlü Deloitte denetleme şirketinin her yıl açıkladığı Futbol Para Ligi’nde F.Bahçe küme düştü. Geçtiğimiz yıl elde ettiği 87 milyon Euro’luk gelirle 2009 listesinde Avrupa’nın devleriyle boy ölçüşen sarı-lacivertliler 2010’da ilk 20’den indi.

LİSTEYE F.Bahçe yerine Arap şeyhi Mansur Bin Zayid tarafından satın alınan İngiliz Manchester City (102.2 milyon Euro gelir) ile 2009 UEFA Avrupa Ligi finalisti Werder Bremen (114.7 milyon Euro gelir) girdi.

400 milyon Euro yıllık gelirle tarihe geçen Real Madrid’in başı çektiği listede, ikinci sıra ise 6 kupalı Barcelona’nın (365 milyon) oldu. İlk 20’deki 9 takımın geliri düşerken, 7 takımın Premier Lig’den olması dikkat çekti. Kurum ayrıca hazırladığı raporda F.Bahçe’yi gelecek yılki listede yer almaya aday kulüpler arasında gösterdi.



Kategori : GÜNCEL