İzmir İl Genel Meclisi'nde özür krizi

  • Ana Sayfa
  • İzmir İl Genel Meclisi'nde özür krizi
İzmir İl Genel Meclisi'nde özür krizi
AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Yakın'ın Balyoz Planı'yla ilgili sözleri sırasında edilen küfür, CHP ile arayı açtı.Abone ol

AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda emekli Kdm. Binbaşı Ali Fuat Yakın'ın dün 'Balyoz Darbe Planı' ve 'Ergenekon Davası'yla ilgili konuşması sırasında CHP'li üye Mehmet Maltepe'nin küfür etmesi, meclisi karıştırdı.

Tartışmaların bugün görsel ve yazılı medyada yer alması üzerine, mecliste grup başkan vekillerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. CHP'lilerin özür dilemesini isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, bu konuda gerekli adım ohio seo ın atılmasını istedi. Özür dilemeyi gerektirecek bir konu olmadığını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, mecliste açıklama yapma yolunu tercih etti.

Beklenen uzlaşma sağlanamayınca gergin başlayan meclis toplantısı, AK Partililerin özür beklentisinin boşa çıkmasına sebep oldu. Toplantı öncesi konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, medyaya yansıyan görüntülerin hiç de hoş olmadığını söylerken CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan söz alarak Mehmet Maltepe'nin, partiye ya da gruba yönelik küfür etmediğini, basının bunu abarttığını söyledi. Bu söz üzerine konuşan Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu ise küfür olayını basın mensuplarının da duyduğunu ve sütunlarına taşıdıklarını söyledi. Aynı anda hem basın mensuplarının, hem de kendilerinin yalan söyleyemeyeceğini aktaran Kalyoncu, farklı siyasi partilerde hizmet yapmalarının birbirlerine sevmesine mani olmadığını, ancak küfür olayının hafife alınmaması gerektiğini kaydetti. Kendisinin de birçok defa kürsüde konuşma yaparken rencide edici sözler sarf edildiğini aktaran Kalyoncu, "Bu meclis çatısı altında kimseye hakaret edemezsiniz. Dışarıda o sevgisizliği paylaşabilirsiniz ama bu meclis çatısı altında öyle bir şey söyleyemezsiniz. Onun için dün basına yansıyan o kelime meclisin manevi şahsiyetine kara bir leke olarak düşmüştür." dedi.

Bu konuşmasının ardından salonu terk eden AK Partili meclis üyeleri, grup toplantı salonuna geçerek burada bir basın açıklaması yaptı. Küfür mağduru Ali Fuat Yakın ise meclis başkanı Serdar Değirmenci'nin kendisine 10 dakika söz vererek taraf konumuna düştüğünü, bir yıldır birçok meclis üyesinin 40 dakikanın üstünde konuşma yaptıklarını iddia etti. AK Parti grubu önümüzdeki süreçte ne yapacaklarına dair grub kararı alacaklarını söyledi.



Kategori : GÜNCEL