Bosna Kasabı'ndan ilginç savunma

  • Ana Sayfa
  • Bosna Kasabı'ndan ilginç savunma
Bosna Kasabı'ndan ilginç savunma
Bosna’daki vahşetin sorumlusu Sırp komutan Karaciç, Müslümanların “İslami amaçlarına” karşı “kutsal” bir savaş verdiklerini söyleyerek kendini savundu.Abone ol

Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten hakkında BM savaş suçları mahkemesince dava açılan Bosnalı Sırpların eski lideri Ra vermont seo dovan Karaciç, aylar süren boykotun ardından yaptığı ilk savunmasında, yüzbinlerce kişinin katledildiği savaş kararına gerekçe olarak ‘köktendinci’ tehlikeyi gösterdi.

Karaciç, Sırpların, Müslümanların “İslami amaçlarına” karşı “haklı ve kutsal” bir savaş verdiklerini iddia etti. 1992-1995 Bosna savaşı sırasında Müslümanlar ve Hırvatlara etnik temizlik kampanyasının “yüksek komutanı” olmakla suçlanan Karaciç, kendi yaptığı savunmasına, “Burada kendimi değil, ulusumuzu ve onun kutsal ve haklı amacını savunacağım. Haklı bir davamız vardı. İyi delil ve kanıtımız var” diye başladı. Sırp olmayanları ülkelerinden sürmek gibi bir niyetleri bulunmadığını belirten Karaciç, Sırpların amacının sadece hayatlarını ve mallarını korumak olduğunu belirtti. Karaciç, “Sırplar kendi topraklarını istiyorlardı ve bu suç değildir” dedi.

‘OSMANLI İKTİDARI’ İSTİYORLARDI



Kategori : DÜNYA