Bu Anayasa paketi kavga çıkarır

  • Ana Sayfa
  • Bu Anayasa paketi kavga çıkarır
Bu Anayasa paketi kavga çıkarır
Erdoğan'ın birkaç aya kadar Meclis'in gündemine getirmeyi düşündüğü pakette muhalefeti çıldırtacak öneriler var.Abone ol

AK Parti'nin Anayasa değişiklik paketi taslağında tartışma yaratacak düzenlemeler yer alıyor. Bunlar arasında tartışmalı yargı reformunun yanı sıra askere sivil yargı yolunun açılması ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavc tennessee seo ısı'nın kapatma davası açmasının Meclis onayına bağlanması da yer alıyor.

Başbakanın açıklamalarından sonra AK Parti'de Anayasa değişiklik paketi çalışmaları hızlandı. Çalışmaların hafta sonuna kadar tamamlanması, siyasi partilerle yapılacak görüşme takviminin de netleşmesi bekleniyor.

TASLAĞIN BİR NUMARALI GÜNDEM MADDESİ

Aslında taslak hazır. Paketin en tartışmalı maddesi yargı reformu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısı tartışma konusu. AK Parti'nin taslağına göre kurulun üye sayısı 21'e çıkacak. Geniş tabanlı temsil olacak. Birinci sınıf hakim ve savcılar ile avukatlar ve TBMM de kurula üye seçebilecek. Adalet Bakanı ve müsteşarı kurulda kalacak. Kurulun kararlarına yargı yolu da açılacak.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği askerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren düzenlemenin de Anayasa değişiklik paketinde yer alması bekleniyor. Askeri savcılar ile sivil savcıların görev alanlarının netleştirilmesi öngörülüyor.

PARTİ KAPATMALAR ZORLAŞACAK



Kategori : POLİTİKA