Fethiye'de heyelan iki ev boşalttırdı

  • Ana Sayfa
  • Fethiye'de heyelan iki ev boşalttırdı
Fethiye'de heyelan iki ev boşalttırdı
Fethiye ilçesine bağlı Arsa Köyü'nde toprak kayması sonrasında, 2 evin güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı bildirildi. Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Arsa Köyü'nde 3 gün önce yaşanan toprak kayması sonrasında, 2 evin güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı bildirildi.

Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Arsa Köyü'nde 3 gün önce yaşanan şiddetli yağışın ardından, Taşlar Mahall alabama seo esi'nde Durmuş Ali Uzunoğlu ile oğlu Alaeddin Uzunoğlu'na ait 2 evin bulunduğu arazide toprak kayması yaşandı. İki evde de çatlaklar oluşurken, evler oturulamayacak duruma geldi ve güvenlik gerekçesiyle bugün boşaltıldı.

Köy muhtarı Ramazan Kahya, olayı Fethiye Kaymakamlığına ilettiklerini belirterek, ''İki aile evleri kullanılamayacak duruma geldiği için başka evlerde kiracı olarak oturmaya başladı. Ailelerin maddi durumları iyi değil. Yetkililerden ve vatandaşlardan ailelere yardımda bulunmalarını istiyoruz'' dedi.

Köy azası Özcan Duran ise son 3 günde yaşanan şiddetli yağış nedeniyle Taşlar Mahallesinde toprak kayması yaşandığına işaret ederek, ''Her şey bir anda oldu. İki evdeki aileler taşınmak zorunda kaldı. Evlerde ve toprakta derin çatlaklar var. Bu yıl aşırı şekilde yağmur yağdı. Bölgenin heyelan yapısının ilgililer tarafından incelenmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Aynı mahallede yaşayan Mehmet Uzunoğlu da mahallede derin toprak çatlakları oluştuğunu ve bu çatlakların evlerinin yanından geçtiğini ifade ederek, ''Biz de oldukça endişeliyiz. Yağışlar biraz daha devam ederse heyelandan etkileniriz'' şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL