Başbakanın mazereti kabul görmedi

  • Ana Sayfa
  • Başbakanın mazereti kabul görmedi
Başbakanın mazereti kabul görmedi
İtalyan Başbakan, mazeret gösterdi ancak mahkeme kabul etmedi. Gerekçeli karar ise bir hayli ilginç!Abone ol

İtalya'da Milano Birinci Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Silvio Berlusconi hakkındaki yolsuzluk davasının bugünkü duruşmasında, davalının mazeretini kabul etmedi.

Berlusconi'nin Roma'da bugünkü bakanlık kurulu toplantısını "meşru engel" olarak sunması, mahkeme nezdinde kabul görmeyerek reddedildi.
Mahkeme, Berlusconi'nin bakanlar kurulu toplantısının tarihini, duruşma tarihinin kendisine tebliğ edilmesinden sonra be vajinismusta hipnoz tedavisi lirlediğini göz önüne alarak, ortada geçerli sayılabilecek bir "meşru engel" bulunmadığına hükmetti.

Milano Birinci Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin yeni duruşma tarihini ise 26 Mart olarak belirledi. Berlusconi'nin avukatlarından Nicolo Ghedini, mahkemenin yanlış bir karar verdiğini ve bu davanın takipsizlikle sonuçlanacağını öne sürerek, "Hadise, devlette erkler arasında bir çatışma olduğunu gösteriyor. Anayasa mahkemesinin bu konuda yapacağımız başvuruyu kabul edeceğini ve davanın iptali yoluna gidileceğini düşünüyorum. Mahkemenin, meşru engel gerekçesini kabul etmemesi, anayasa mahkemesi kararlarına da, yargıtay kararlarına da ters düşmektedir. Bakanlar kurulu toplantısı gün be gün belirlenecek bir hadise değildir" dedi.

Öte yandan İtalya'daki merkez sağ hükümetin, Berlusconi hakkındaki davaların 18 ay boyunca dondurulmasını sağlayacak yeni bir yasa tasarısını 9 Mart'tan itibaren Senato'da ele almaya başlamayı kararlaştırdığı belirtildi.

Berlusconi, Milano Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada Fininvest şirketinin iki off-shore şirketi aracılığıyla filmlerin telif haklarında usulsüzlüklerle 470 milyon avro haksız kazanç elde edilmesi ve yargıya taşınan yolsuzluğu örtbas etmek için de İngiliz avukat David Mills'e parayla yalan beyanat vermesini sağlamış olmakla suçlanıyor.

Berlusconi'nin avukatlarının, aynı davada yargılanmış olan Mills hakkında zaman aşımından takipsizlik kararı verilmesine istinaden, müvekkilleri hakkındaki davanın da düşürülmesi gerektiği yönündeki talepleri, Milano Temyiz Mahkemesi tarafından geçen cumartesi günü reddedilmişti.



Kategori : DÜNYA