Pursaklar'da personele eğitim verildi

  • Ana Sayfa
  • Pursaklar'da personele eğitim verildi
Pursaklar'da personele eğitim verildi
Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü,belediye personelini eğitimden geçirdiAbone ol

Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 2009'da yapmış olduğu çalışmalarla hem müdürlüğün kurumsallaşma sürecini tamamlamış oldu hem de belediye personelini topyekun eğitimden geçirdi.

Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ilçe belediyesi sıfatına kavuşan Pursaklar Belediyesi'nin kurumsallaşmasını tamamlayabilmek için 2009 yılı içerisinde personelle ilgili bir dizi düzenleme yaptı. Bu kapsamda, personelin hizmet birimlerine dağılımı yapılarak görevlendirme işlemi yapıldı, bunun yanında personeli new hampshire seo n bilgi ve belgeleri güncellendi, özlük dosyaları oluşturuldu. Memur ve işçi disiplin kurulu oluşturuldu ve memur sicil ve disiplin amirleri yönetmeliği hazırlanarak yürürlüğe girdi.

Evrak kayıt sistemi yeniden düzenlendi ve kurumun yazışma kod numaraları oluşturuldu. Sağlık harcamalarına ilişkin memur personelin ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin bilgileri internet üzerinden SGK'ya veri girişleri de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personelince yapıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personelin görevi ile ilgili bilgilerinin güncellenmesi, verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hizmet içi eğitim seminerleri düzenledi.

Belediye birimlerinde yönetici olarak görev alanların ve belediye personelinin ve performanslarının ve verimliliğinin arttırılması, hizmetlerin daha etkin ve düzenli olarak yürütülmesi, yasal değişikliklere uyum sağlanması, iş verimliliğinin artırılması ve personelin motivasyonunu artırmak amacıyla birçok konuyu kapsayan hizmet içi eğitim seminerleri verildi. Hizmet içi eğitimde tüm belediye personeline kişisel gelişim, halkla ilişkiler, etkili iletişim ve etik konuları konusunda seminerler düzenlendi.

Birim amirlerine ve müdürlerine ise modern yönetici ve yönetim teknikleri konuları hakkında seminer verildi. İlgili personele 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller hakkında yönetmelik, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri, taşınır mal yönetmeliği, tören temsil ağırlama ve giderleri konusunda eğitim verildi.

Uzman eğitimciler tarafından verilen hizmet içi eğitim programında bunların yanı sıra imar kanunu ve uygulamaları, zabıta yönetmeliği, işyeri açma ve çalıştırma, görevde yükselme mevzuatı, 657 sayılı devlet memuru gibi konularla ilgili seminerlerde yer aldı.



Kategori : GÜNCEL