Başkan'ın mahalle gezileri sürüyor

  • Ana Sayfa
  • Başkan'ın mahalle gezileri sürüyor
Başkan'ın mahalle gezileri sürüyor
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in mahalle gezileri devam ediyor.Abone ol

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in insan odaklı yönetim anlayışının uygulaması olan mahalle gezileri devam ediyor. Keskin, bu anlamda aylardır tek tek mahalleleri geziyor, vatandaşlar, ilçenin ileri gelenleri ve kanaat önderleri ile ilçeye dair her konuyu görüşüyor, tartışıyor. Vatandaşlardan mahallelerindeki sorunları dinleyen, onlarla yerinde çözümler üretmeye çalışan Keskin, bu hafta Mehmet Akif Mahallesi sakinleriyle buluştu. Fiyo Düğün Salonu’nu dolduran vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Keskin’le kahvaltıda biraya geldi.

Kahvaltı sonrası Keskin yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Mahallesi’nin büyüklüğü sebebiyle önem arz ettiğine değindi ve özellikle son zamanlarda tartışma konusu olan vajinismus tedavisinde hipnoz mülkiyet sorunu ve yapılan planlarla ilgili bilgi verdi. “Kalkınabilme ve yatırım alabilmenin yolu planlı olmaktan geçiyor” diyen Keskin, Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlarla Sultanbeyli için çözüm önerilerini görüştüklerini söyledi. “Hep birlikte Sultanbeyli’yi daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz.” diyen Keskin, planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, evleri donatı alanında kalan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini anlattı. Bu anlamda vatandaşların da üzerlerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Keskin, konuya alaka gösterilmesini istedi.

İlçedeki yaşam kalitesini artırmak, eğitim ve kültür seviyesini yükseltmek için yeni okullara bunun için de her şeyde olduğu gibi mülkiyet sorununun çözümüne ihtiyaç olduğunu söyleyen Keskin, problem çözülür çözülmez yatırımların önünün açılacağını dile getirdi ve “yapılacak uygulama planlarının ardından tapu sorunu çözüme yaklaşacak” dedi. Başkan Keskin, “kimsenin zarar etmemesi için mevcut şartları zorlayacağız” şeklinde konuştu.

Devam eden projelerden bahseden Keskin, TEM otoyolu inşaatının birkaç ay içinde tamamlanacağı, askerlik şubesi, hükümet konağı, karakol binaları gibi yapıların 2010 yılı içinde yapılacağı müjdesini verdi. 2 kültür merkezinin de bu yıl faaliyete geçeceğini söyleyen Keskin, Sultanbeyli’nin bu merkezlerle kültürel anlamda daha zengin bir ilçe olacağını dile getirdi.

Göreve geldikleri günden beri Mehmet Akif Mahallesi’nde yaptıkları yeniliklerden bahseden Keskin, mahallenin yüzde 98’inin asfaltlandığını, 965 ton asfalt yama yapıldığını, 226 kamyon stabilize malzeme serildiğini, 299 kamyon hafriyat alındığını ve bordür, kaldırım, kilit taşı tamiri ve onarımı, ağaç budama, yağmur suyu kanalı yapımı, ızgara temizliği, sulama gibi işlerin yapıldığını anlattı. 2010’da mahallede yapılması planlanan faaliyetleri ise kalan asfaltın tamamlanması, bordür tretuvar ihtiyaçlarının giderilmesi, orta gerilim hatlarının yeraltına alınması olarak sıraladı.

Konuşmasının ardından Keskin, vatandaşların sorularını cevapladı, görüş ve önerilerini dinledi. Kahvaltı bitiminde Cuma günü de devam eden gezisine başlayan Başkan Keskin, mahalledeki okullar, dernekler, sağlık ocağı, hastaneler ve muhtarlığı ziyaret etti. Esnafı gezerek onlarla konuştu, fikir alışverişinde bulundu, Mevlid Kandili münasebetiyle vatandaşlara karanfil hediye etti.



Kategori : GÜNCEL