Silivri'de güzel buluşma

Silivri'de güzel buluşma
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,İstanbul Ticaret Üniversitesi heyeti ile görüştü.Abone ol

Silivri’nin üniversite kenti olması yolunda emin adımlar atan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yeni bir yer arayışı içinde olan İstanbul Ticaret Üniversitesi heyetine davette bulunarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hasan Büyükdede, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Sait Kılıç ile Mimar ve Mühendisler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Aluç’u makamında ağırladı. Yapılan ziyarette Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım da yer aldı. Olumlu geçen ziyarette, Silivri’de bulunan üniversite alanlarını gösteren bir sunum da yapıldı.


IŞIK hastane seo LAR: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Silivri’de üniversitelerle ilgili gelişen süreç hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’nin fiziki imkânlarını, kamunun menfaati doğrultusunda nasıl kullanabiliriz? Var olan fırsatlarımızı kamu yararına nasıl dönüştürebilir? Diye düşünerek ve bu doğrultuda çalışarak, ilçemize 3 ayrı üniversitenin gelmesiyle ilgili olarak protokolleri imzaladık. Bunlar; TAVAK (Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı) Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi. Marmara Üniversitesi ile de görüşmelerimiz sürüyor. İlçenin vizyonunu değiştirecek, bölgenin bir marka haline gelmesini sağlayacak üniversitelerle ilgili projeleri önemsiyoruz. Bu konuda çok seçici davranıyoruz. Üniversitenin ilçemize sadece bir bina değil, AR- Ge alanları, bilgi teknolojilerinin geliştirilebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleşebileceği mekânlar getirmesini de bekliyoruz. Hedefimiz; Silivri’nin istihdamı ve insan kalitesi yüksek, bilgi teknolojileriyle donanmış bir kent olmasıdır. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin de bölgemizde eğitim vermesini çok isteriz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. İlçede bulunan tarım alanları hakkında da bilgi veren Başkan Işıklar, bölgede teknolojik tarımın geliştirilmesiyle ilgili girişimlerde bulunduklarını ifade etti.


BÜYÜKDEDE: “SİLİVRİ ÜNİVERSİTELER İÇİN CAZİP BİR İLÇE”

Silivri’yi ve ilçenin üniversiteler ile ilgili gelişmelerini yakından takip ettiğini belirten İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hasan Büyükdede; “Silivri, her alanda gelişme gösteren bir ilçe. Bölge ile ilgili öngörülen planlar göz önüne alındığında, Silivri üniversiteler için oldukça cazip bir ilçe haline geliyor” dedi. Silivri’yi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin de cazip bulacağını ifade eden Büyükdede; “Oluşturulabilecek fakülteler, yer seçimi ve alan konusunda Mütevelli Heyetimizle değerlendirmede bulunarak, en yakın zamanda sizlerle tekrar bir araya gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL