Yerel yönetim deneyimleri paylaşıldı

  • Ana Sayfa
  • Yerel yönetim deneyimleri paylaşıldı
Yerel yönetim deneyimleri paylaşıldı
Sarıyer’de yerel yönetim deneyimleri paylaşılıyor. Abone ol

Sarıyer Belediyesi Avrupa Birliği(AB) ve Dış İlişkiler Birimi’nin, yerel yönetimler konusunda uzman siyasetçi, yönetici, bürokrat ve akademisyenleri konuk ederek deneyimleri paylaşmak amacıyla düzenlediği, “Sarıyer’de Avrupa Kahvaltıları”nın ilki Almanya'nın Bremen Eyaleti Parlamentosu Milletvekili Şirvan Çakıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.


Kireçburnu Biba Restoran’da gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Avrupa Parlamentosu eski milletvekillerinden Ozan Ceyhun’un yaptığı toplantıya, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Özdemir, Hüseyin Coşkun, Metin Kavuk, Meclis Üyeleri, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Eski Başkanı Aydın Cıngı ile yerel basın temsilcileri katıldı.


Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir, belediye bünyesinde önemli bir misyon üstlenen AB ve Dış İlişkiler Birimi’nin, Avrupa alaska seo ’daki çeşitli yerel yönetimlerle sıkı ilişkiler kurduğunu ve bunun sonucunda da Sarıyer için önemli bir lobi oluşturduklarını belirterek, “Avrupa ziyaretlerini turistik bir gezi olmanın ötesine taşıdık. Yaptığımız çalışmaların en somut sonucu olarak Almanya’nın Weilburg Belediyesi ile ortaklaşa ilçemizin geleceği için önem taşıyan Sarıyer Kalkınma Eylem Planı (SKEP) Hazırlık Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Bu bir başlangıçtı, önümüzdeki günlerde devamı gelecek. Amacımız bu tür toplantılarla da, farklı alanlarda uzman konukları Sarıyer’e getirerek deneyimlerinden faydalanmak ve ilçemizdeki sorunları çözmek konusunda model oluşturacak projeler oluşturmak” dedi.


Avrupa Parlamentosu eski milletvekillerinden Ozan Ceyhun, Avrupa Birliği ekseninde yapılan toplantıların genellikle can sıkıcı ve insanlar için yorucu olduğunu, bu tür sohbet toplantılarıyla bunu aşacaklarını ifade ederek, “Avrupa ülkeleri aslında Türkiye’den gidenler ve Şirvan Çakıcı gibi yönetim kademelerinde yer alan kişilerce bir değişime uğruyor. Örneğin Almanya’da yaşayan Türk kökenli insanlar yaşama aktif olarak katılarak bu dönüşüme katkıda bulunuyor. Bu noktada Avrupa’daki politikanın, yerel yönetimin ve sosyal hayatın işleyişini içerden bir göz olan Şirvan Çakıcı’nın deneyimleriyle öğrenmek bizim için faydalı olacaktır” diye konuştu.


Almanya'nın Bremen Eyaleti Parlamentosu Milletvekili Şirvan Çakıcı, sohbet havasında geçen toplantıda, Almanya’daki yerel yönetim uygulamaları hakkındaki deneyimlerini paylaştı. Şirvan Çakıcı Almanya’da eyalet sisteminin yönetsel açıdan önemli kolaylıklar sağladığını vurgulayarak, Türkiye’de daha merkezi bir yönetim modelinin olmasının sorunları çözmede ve insanlara ulaşmada yetersiz kaldığını belirtti. Bu yüzden hiyeraşiden uzak daha yerel bir yaklaşımın benimsenmesi ve belediyelerin de bu yönde çalışmalara yönelmesi gerektiğini ifade etti.


Avrupa Birliği, göç, aile ve sendikal alanda çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Şirvan Çakıcı, Almanya’da parlamenterlerin yarım gün çalışmasına rağmen vatandaşla yakın ilişkiler kurduğunu ve sorunları çözmek konusunda özveri gösterdiğini belirterek, bir milletvekilinin her şeyden önce halka yakın olması, onlarla iç içe yaşaması gerektiğini vurguladı.


Sorular üzerine Bremen’de önümüzdeki dönem milletvekili olmayı düşünmediğini ve Türkiye’ye dönerek çalışmalarına burada devam edeceğini ifade eden Şirvan Çakıcı, Sarıyer Belediyesi’ne her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.


Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde bölgesel ve yerel yönetimlerle ilgili farklı konuların masaya yatırılacağı “Sarıyer’de Avrupa Kahvaltıları” önümüzdeki haftalarda da devam edecek.



Kategori : GÜNCEL