Sarızeybek’i “Salona” almadılar

  • Ana Sayfa
  • Sarızeybek’i “Salona” almadılar
Sarızeybek’i “Salona” almadılar
Çeşitli konferanslar ve sohbet toplantıları için Afyon’a giden Erdal Sarızeybek’in karşılaşmadığı engel kalmadı.Abone ol

www.sonsayfa.com'un haberine göre Afyon ADD Şubesi tarafından 28 Şubat Pazar günü konferans vermek üzere Afyon’a davet edilen Sarızeybek’in konferansı için tahsis edilen salonlar, bir bir iptal edildi.

Sonsayfa'da yer alan haber şöyle:

Konferans için ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi, salon tahsis etti. Hatta ADD Afyonkarahisar Şubesi davet niteliğindeki 25 Şubat günlü açıklamasında “‘Atatürkçü Düşünce Sistemi Işığında Açılım, Özelleştirme, Terör’ konulu konferansın, Kocatepe Üniversi south dakota seo tesi ANS Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği”ni duyuruldu. Konferansın yapılmasına iki gün kala “Teknik arıza olduğu” gerekçesiyle salonun tahsisinden vazgeçildi.

Sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Halk Eğitim Merkezi Salonu”nun tahsis edilmesi istendi. Müdürlük önce “olur” yanıtı verdi. Ancak sonrasında “Bakım yapıldığı” söylendi ve salon yine alınamadı.

Yeni salon için çalışılırken bu defa Emniyet’ten kötü haber geldi. Konferans için “2 gün öncesinden izin alınması” gerektiği belirtilerek, yeni salon tahsisi çerçevesinde yeniden izin alınması istendi. Ancak Cuma akşamı mesai bitimine kadar bu izin alınamadı. Emniyet hafta sonu tatiline girdiği için Emniyet izni de yattı.

Afyon’daki bu tavrın perde arkasında, Sarızeybek’in Hükümete yönelik sert eleştirilerinin yattığı belirtiliyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın önümüzdeki dönemde rektörlük seçiminde yeniden aday olacağı, bu nedenle Hükümeti kızdırmak istemediği bildiriliyor.

Bunun üzerine Sarızeybek, konferans değil de ADD Afyon Şubesi’nde bir sohbet toplantısı ile yetindi. Toplantıda Sarızeybek, “Hükümetin acilen erken seçim kararı alması gerektiğini” öne sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmaya çalışıldığını belirten Erdal Sarızeybek, Türkiye’nin üzerinde Kıbrıs’tan asker çekilmesi, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması, Afganistan’a asker yollanması gibi bazı baskıların olduğunu vurguladı. Sarızeybek, sorunların çözümü için sandığı işaret etti. Türk Ordusu’nun milletin ordusu olduğunu, milletin ordusuna sahip çıkacağını kaydeden Sarızeybek, hükümetin Yüce Divan’da hesap vereceğini savundu. Sarızeybek, “Taban birleşiyor. Taban, seçimlerde CHP ve MHP’yi iktidara taşıyacak” diye konuştu.

Sarızeybek, Türk milletinin Habur’da PKK’lıların törenle karşılanmasını hiç unutmayacağının da altını çizdi.



Kategori : POLİTİKA