Ahmet Çakar, Aydınus'u haşladı

  • Ana Sayfa
  • Ahmet Çakar, Aydınus'u haşladı
Ahmet Çakar, Aydınus'u haşladı
Fırat Aydınus, süper hatalara imza attı. Deniz'in attığı gol ofsayt değil Güiza'ya yapılan kırmızı kart... Cristian'ın yaptığı da kırmızı kartlık bir hareket...Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe, bu karşılaşmanın ardından ligde 45 puanda kaldı. Ancak maçın önemli kırılma anları vardı.

- Alex de Souza, karşılaşmanın 80. dakikasında rakibine yaptığı müdahele sonrası hakem Fırat Aydınus tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

- Karşılaşmanın 45+2. dakikasında Deniz Barış'ın attığı gol, Fenerbahçeli futbolcu Andre Dos Santos'un altı pasta ofsaytta olduğu gerekçesiyle iptal edi seo company ldi.

İşte bu hakem kararları Ahmet çakar'ın gözünden de kaçmamış. Fırat Aydınuz'u aldığı kararlar nedeniyle eleştiren Ahmet Çakar, MHK'ya da demediğini bırakmadı.

(...) Merkez Hakem Komitesi'ni (MHK) anlayabilmek mümkün değil. Geçen haftaki derbiyi Fırat Aydınus çok başarılı yönetmiş olacak ki dünkü İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçına atamışlar. Hatırlayın, geçen hafta verilmeyen çok net bir penaltı ve kırmızı kart vardı. Gelelim Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya... Süper Lig'in en önemli maçlarından birinde dün hakemlik açısından fevkalade yanlış kararlar sergilendi.

SANTOS OFSAYT AMA...

Fenerbahçe'de Deniz Barış'ın ilk yarının uzatma dakikalarında attığı golde Santos ofsayt ama FIFA'nın 4-5 yıl önce uygulamaya koyduğu yeni ofsayt konseptinde bu tür ofsaytların 'şeklen ofsayt' olarak değerlendirilmesi isteniyor. Yani karar yanlış. Bazıları diyebilir ki kaleciye müdahele var; oysaki bence yok. Zira Deniz'in topa vurduğu anı, topun gelişini ve filelere gidişini İstanbul Büyükşehir kalecisi Hasagiç son ana kadar görüyor. Gelelim Güiza'ya yapılan bariz gol şansı faulüne. Bana dünyada hiç kimse bu pozisyona niye sarı kart verildiğini anlatamaz. Topun yönü kaleye gidiyor, pozisyona yetişebilecek hiçbir defans oyuncusu yok ve Güiza düşürülerek durduruluyor, yüzde yüz kırmızı kartlık pozisyon hakem tarafından eyyam bir kararla sarı karta dönüştürülüyor.

CRİSTİAN'A KIRMIZI KART

Cristian'ın rakibin kaval kemiğine basması net bir kırmızı kartı gerektirirken, Brezilyalı futbolcu oyundan atılmıyor. Gelelim Alex'in pozisyonuna; Alex'in kırmızı kartında karar doğru. Alex kasten bilerek ve isteyerek rakibe, topa hışımla gelerek diz kapağına basıyor. İstanbul Belediyesi'nin ikinci golünde ise karar doğru. Zira, top sağdan ortalandığında Belediyeli oyuncu topun gerisindeydi. Tüm bunlara baktığımızda Fenerbahçe'nin iyi oynamadığı bir maçtı. Ama hakem kararları genelde Fenerbahçe'nin aleyhine olunca da sarı-lacivertliler ister istemez isyan ediyorlar.

MAÇA VERİN DE GÖRELİM

Ne diyelim, Allah MHK'yi ıslah etsin. Hadi şimdi Fırat Aydınus'u haftaya bir maça versenize göreyim sizi!



Kategori : GÜNCEL