Özkök'ten saklanan Balyoz gerçeği!

  • Ana Sayfa
  • Özkök'ten saklanan Balyoz gerçeği!
Özkök'ten saklanan Balyoz gerçeği!
Balyoz Planı'yla ilgili yeni iddia yine çok konuşulacak cinsten... İddialara göre o ayrıntı Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten gizlendi. Abone ol

Balyoz'la ilgili yeni iddia: Plan seminerini Genelkurmay temsilcisi de izledi. Temsilci "Rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. Bu tespit Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten gizlendi

ÖZKÖK'TEN SAKLANAN GERÇEK

Tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın direktifleriyle 2003 yılında hazırlandığı öne sürülen Balyoz Güvenlik Harekât Planı'yla ilgili yeni bir iddia, gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, seminere k vermont seo atılan Genelkurmay temsilcisi, "Rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. Bu tespit, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ten gizlendi ve resmi kayıtlara girmesi engellendi.

RESMİ KAYITLARA GİRMEDİ

Darbe planı olduğu ileri sürülen Balyoz Güvenlik Harekât Planı ile soruşturma sonrasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda emekli ve muvazzaf subay tutuklanırken, 7 yıl öncesine ilişkin yeni iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre, 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 3'ü general 15 gözlemci ve 26'sı general 121 subayla gerçekleşen seminerdeki Genelkurmay temsilcisi, "Rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. İkinci iddiaya göre de, "Rutin dışına çıkıldı" adlı rapor, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ten gizlendi ve rapor resmi kayıtlara girmedi. Bu tespit, "Balyoz'un darbe planı olduğunu gösteren ipucu" diye nitelendirildi.

ÖZKÖK' TEN AÇIKLAMA

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, planın gündeme gelmesinden sonra, "Emekli bir Genelkurmay Başkanı olmam ve mevzu bahis olayların görev zamanımda vuku bulmuş olması nedeniyle söyleyeceklerim bu konuya el atmış savcıları çok etkileyecektir. Soruşturma safhasının gizliliği de ihlal edilmiş olacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Özkök, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Seminer sonuç raporu emreden makama hiyerarşik komuta kanalıyla sunulur. Bu raporu Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, karargâhları inceler ve özetini komutanlara sunarlar. Basında yer aldığı şekilde suç sayılacak şeyler bana sunulmadı. Sonuç raporunda da bunların yer aldığını sanmıyorum. Esasen adı geçen emekli orgeneral de bunları reddetmektedir. Ama yıllar sonra ortaya çıkan bu belgeler ciddi bulunursa yargı tarafından gereği yapılacaktır."



Kategori : GÜNCEL