Kütahya'da firari asker dehşeti

  • Ana Sayfa
  • Kütahya'da firari asker dehşeti
Kütahya'da firari asker dehşeti
Kütahya’da bir asker, firar ederek 3 yolcuyu rehin aldı. Saatlerce süren kovalamaca hastanede bitti.Abone ol

Kütahya'da bunalıma giren bir asker ortalığı birbirine kattı. Devriye görevi sırasında 2 adet tüfekle yoldan geçen bir minibüsü durduran asker, araca binip, üç tekstilciyi rehin aldı.

Saatler süren kovalama ve ikna çabaları sonrası asker intihara karar, verip tetiğe bastı. Göğsünden yaralanan asker hastaneye kaldırılırken, kovalamaca sıras rusca seo ında askerin serbest bıraktığı bir rehine de polis aracının çarpması sonucu yaralandı.

Film gibi kovalamacaya sahne olan olay, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde yaşandı.

Kütahya'nın Dumlupınar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli kısa dönem askerlik yapan Mustafa T, gece elindeki piyade tüfeğiyle birliğinden firar etti.

Uşak'tan İstanbul'a giden Orhan Çavuşoğlu'nun kullandığı 64 HE 468 plakalı minibüsü silah zoruyla durduran Mustafa T'nin, sürücü Çavuşoğlu ile araçta bulunan Fahrettin Erdoğan ve Himmet Akgün'ü rehin alarak, aracı önce İzmir'e, daha sonra da İstanbul istikametine yönlendirdiği belirtildi.

Mustafa T'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan Himmet Akgün'ün, Dumlupınar-Altıntaş kara yolunda araçtan atlayıp güvenlik güçlerine ihbarda bulunması üzerine emniyet güçleri, Kütahya-Afyonkarahisar kara yolunun 7. kilometresinde kamyonlarla güvenlik barikatı oluşturdu.

KOVALAMACADA POLİS ARACI KAZA YAPTI

Çavuşoğlu'nun kullandığı araç, kurulan barikata 100 metre kala, kendilerini takip eden polis ekip otosuyla çarpıştı. Minibüsten atlayan sürücü Orhan Çavuşoğlu ise bir polis otosonun çarpması sonucu yaralandı.

Bu sırada firari asker Mustafa T'nin, araçta rehin olarak bulunan Fahrettin Erdoğan'ı serbest bıraktığı, ardından da elindeki tüfekle göğsüne ateş ederek intihar girişiminde bulunduğu bildirildi.



Kategori : GÜNCEL