Arif Sağ Alevilere sert çıktı

  • Ana Sayfa
  • Arif Sağ Alevilere sert çıktı
Arif Sağ  Alevilere sert çıktı
Alevi örgütleri tarafından topa tutulan Arif Sağ "Bu iş bacak babak üstüne atarak çözülmez" dedi.Abone ol

Hükümetin 'Alevi Açılımı' çalıştayına ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Demokratik Açılım' çerçevesinde İstanbul'da sanatçılarla yaptığı toplantıya katıldığı için bazı Alevi örgütlerince topa tutulan Arif Sağ, AKŞAM gazetesinde yayınlanan röportajda çarpıcı a elektronikçiler çarşısı çıklamalarda bulundu.

Yaşanan süreçte hakarete varan eleştirilerle karşılaştığını söyleyen Sağ, 'Bacak bacak üstüne atarak bu işler çözülmez. Aleviler de artık 'diplomasi'yi kullanmalı' dedi, hem cemaate hem örgütlere sert çıktı.
'Bu süreçte herkesi mutlu etmek mümkün değil' diyen Sağ 'Tabii ki birileri de rahatsız olacak  . Gerçi rahatsızlığın dozunu   artırıyorlar. Hoş olmayan, hakarete varan eleştiriler getiriyorlar. Ama önemsemiyorum. Önemsediğim tek şey, Alevilerin haklarını elde etmesi. Bu, benim için her şeyin önünde. Yoksa beni ne Arif Sağ ne de Alevi örgütleri ilgilendiriyor' dedi.
İşte Sağ'ın çarpıcı açıklamaları:

KİM MÜCADELE EDİYOR
Bacak bacak üstüne atıp oturmakla olmaz
ALEVİLİK ayrı, Aleviler ayrı tartışılmalı. Türkiye'deki Aleviler acaba Alevi gibi mi yaşıyor? Yoksa herkes kendine göre değiştirmeye mi çalışıyor? Aleviler, inançlarını özgürce yaşayabilmeli. Birileri evlerinde bacak bacak üstüne atıyor, Alevi haklarıyla ilgili hiçbir mücadelenin içinde yer almıyor. Biz bu mücadeleyi başlattığımızda da 'Vay, dincilik yapıyorlar' diyor.



Kategori : GÜNCEL