RTÜKten özel hayat için uyarı

  • Ana Sayfa
  • RTÜKten özel hayat için uyarı
RTÜKten özel hayat için uyarı
Yağmur Ünal'ın bacaklarını, Saba Tümer'in göğüslerini 'zoomlayan' Fox TV, RTÜK'ü kızdırdı. RTÜK kanaldan savunma istedi.Abone ol

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'özel hayatın ihlali' konusunda önemli bir karara imza attı. Sunucu Saba Tümer ile Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal'ın, 'frikik' görüntülerinin yayınlandığı programı izleyen RTÜK, kanaldan savunma istedi. RTÜK'ün, Fox North carolina seo service TV'de yayınlanan 'Bizden Kaçmaz'daki görüntülerle ilgili hazırladığı rapor özetle şöyle:

(...) Saba Tümer'in vücudunun bir bölümünün belli olmasının öne çıkarıldığı, vücudunun göğüs bölümünü hedef alan oklar konulduğu, göğüs bölgesi kalp ve oval şekillerle sınırlar içerisine alınarak özel olarak dikkat çekilmeye çalışıldığı görülmüştür.

(...) Yağmur Ünal'ın taksiye binerken isteği dışında açılan bacaklarının defalarca ekrana getirilerek sergilendiği ve kaza ile açılan bölgenin bir daire içine alınarak vurgulandığı tespit edilmiştir.

(...) Programda varolan bir durumu ekrana getirmekten ziyade, haber yaratma çabasının ön plana çıktığı görülmüştür. Söz konusu haberlerin içeriği dikkate alındığında Fox TV yayın kuruluşunun kamu hizmeti anlayışıyla bağdaşmayan bir şekilde sansasyonel bir haber oluşturma gayretiyle hareket ettiği düşünülmektedir.

Yakın çekim görüntü özel hayatın ihlali

FOX TV'nin magazin programı 'Bizden Kaçmaz'ı izleyen RTÜK üyeleri, Yağmur Ünal'ın otomobile binerken kazara açılan bacaklarının, yakın çekim görüntülerle ekrana getirilmesini, 'özel hayatın ihlali' olarak değerlendirdi.



Kategori : GÜNCEL