Serbest kalan komutanın ilk sözleri

  • Ana Sayfa
  • Serbest kalan komutanın ilk sözleri
Serbest kalan komutanın ilk sözleri
Balyoz operasyonunda üç önemli tahliye kararı alında. Her üç isim de savcılık tarafından serbest bırakıldı.Abone ol

Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün Beşiktaş Adliyesi'ne götürülerek savcılar tarafından ifadeleri alınan eski kuvvet komutanları İbrahim Fırtına ve Özden Örnek ve Ergin Saygun serbest bırakıldı. Fırtına "doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydı nebraska seo nlatılması için buradaydım'' dedi.

Savcıların, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Çolakkadı nezaretinde sorguladığı üçisim, mahkemeye sevk edilmeksizin serbest kaldılar.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, daha önce de Ergenekon soruşturması kapsamında savcılara ifade vermiş ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'la birlikte serbest bırakılmışlardı.

SAYGUN İÇİN TAHLİYE KARARI

Öte yandan, bugün adliyeye götürülen ve savcılar tarafından sorgulanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun da akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ADLİYEDEN AYRILDILAR

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden önce İbrahim Fırtına çıktı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı, gazetecilere, ''Gerek şahsıma gerek Hava Kuvvetlerine gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım. Bu haklarımın sağlanmasında bana yardımcı olan avukatlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bana zaman ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalıştığımı söyledim'' şeklinde konuştu.

SAYGUN VE ÖRNEK SESSİZ



Kategori : GÜNCEL