Fener Kadıköy'de kabus yaşadı

  • Ana Sayfa
  • Fener Kadıköy'de kabus yaşadı
Fener Kadıköy'de kabus yaşadı
Kadıköy'de büyük hüzün var. Fenerbahçe, avantajlı çıktığı sahada, son dakikalarda gelen golle resmen yıkıldı.Abone ol

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe evinde, Fransız ekibi Lille ile 1-1 berabere kaldı ve Avrupa defterini kapattı. Fransa'da oynanan ve Lille'in 2-1'lik üstünlüğüylü sona eren karşılaşmanın Şükrü Saracoğlu'nda oynanan rövanşında temsilcimiz 35. dakikada Emre ile üstünlüğü yakaladı, tam tur gelmişti denilirken Lille 85. dakikada Rami ile maça dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe çok yaklaştığı 3. turu göremeden Avrupa kupalarına veda etti.

Lille, 3. turda Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Liverpool ile eşleşti.

GOLE EMRE İMZA ATTI

Fenerbahçe tur için gerekli golü yıldız oyuncusu Emre Belözoğlu ile buldu. 35. dakikada Alex'in kullandığı kornerde savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırdı, ceza yayı önünde bekleyen Emre topun gelişine çok sert vurdu, yere de çarpan top kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluştu. 1-0.

RAMİ TURU GÖTÜRDÜ

Lille'in Kadıköy'ü sessizliğe boğan golü 85. dakikada geldi. Lille'in Fenerbahçe yarı sahasının sağından kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içine doldurulan yüksek topa Rami kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 1-1.

EMRE'NİN BİR FÜZESİ DE DİREKTE PATLADI

Emre Belözoğlu'nun attığı golden önce de bir topu üst direkte patladı. 21. dakikada Emre rakip kaleye çok hızlı bir şekilde geldi, ceza sahasına girmeden müthiş bir şut attı, herkesin bakışları arasında top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Dönen topu Güiza ağlara gönderdi ama tam da bu sırada ofsayt bayrağı havaya kalkmıştı.

FRAU'YA DİREK İZİN VERMEDİ

Lille'in ilk yarıdak ersağ 2023 i en net pozisyonu 29. dakikada gelişti. Fransız ekibinin tehlikeli golcüsü Frau, yaklaşık 25 metreden çok sert bir şut çıkardı, kaleci Volkan'ın parmaklarının ucuna çarpan top ardından üst direğe çarparak geri döndü.

VEDERSON İLK 11'DE

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Lille ile yapacağı maç öncesi, sakatlıklar nedeniyle kadro sıkıntısı çeken Fenerbahçe'de, sakat futbolculardan Vederson, tedavisinin ardından ilk 11'e dahil edildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, dünkü basın toplantısında oynatamayacağını açıkladığı Vederson'u, futbolcuya yapılan tedavilerin ardından Lille karşısında sahaya sürdü. Vederson'un takıma dönüşüyle, sol kanattaki sıkıntı bir nebze de olsa giderildi.

Sakatlıklar ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle Fenerbahçe, Lille karşısına 17 kişilik kadroyla çıkarken, sarı-lacivertli ekip, ilk maçtan 4 farklı futbolcuyla sahada yer aldı. Deplasmandaki mücadelede 11'de yer alan Lugano ve Özer, sakatlıkları nedeniyle rövanş maçının kadrosuna giremezken, sakatlığı bulunan Cristian yedekler arasında bulundu. Andre Santos ise sarı kart cezası nedeniyle Lille'e karşı Kadıköy'de forma giyemedi.

Bu futbolcuların yerine ilk 11'de Bekir, Önder, Selçuk ve Deniz şans bulurken, Lille'e karşı forvette Güiza'yı tercih eden teknik direktör Daum, Semih'i yedek bıraktı.

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı geçen Deivid, Lille karşısında kadroya girip yedekler arasında yer alırken, sezonun ikinci yarısında A2 takımından A takım kadrosuna dahil edilen genç futbolcular Gökay ve Okan da yedekler arasında yer bulan diğer isimler oldu.

Teknik direktör Daum, Deniz'i savunmanın solunda görevlendirirken, Önder sağ bekte; Bekir, Bilica ile birlikte savunmanın ortasında; Selçuk da Emre ile ön liberoda görev yaptı.

LILLE DE 5 EKSİK

Fransız ekibi, sayı olarak Fenerbahçe kadar olmasa da önemli rövanş mücadelesine sakat ve cezalı 5 futbolcusundan yoksun çıktı. Kart cezalıları Balmont ve Cabaye ile sakatlıkları bulunan Gervinho, Debuchy ve De Melo, Fenerbahçe'ye karşı takımlarının kadrosunda bulunmadılar.

Sakatlıklar ve cezalar, Lille'in ilk 11'inde, Fenerbahçe'deki gibi büyük değişiklik yapmadı. Fransız ekibinde sadece ilk maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Balmont'un yerine ilk maçın 11'ine Aubameyang dahil edildi.

KARŞILAŞMANIN AYRINTILARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

EMRE COŞTU

İlk maçta deplasmanda 2-1 yenildiği Lille karşısında İstanbul'da turu getirecek skoru almak isteyen Fenerbahçe, stadı dolduran taraftarlarının desteğiyle maça başladı.

Sarı-lacivertliler, ilk dakikalarda tutuk bir oyun ortaya koyarken, rakip kalede gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmada ilk pozisyonunu 20. dakikada Emre ile yakalayan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu. 35. dakikada Emre'nin ceza alanı dışından attığı golle 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, 44. dakikada da Alex ile önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Maçın 45 artı 1. dakikasında Obraniak'ın şutunda kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi ve Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Fenerbahçe'de ilk yarının en başarılı ismi Emre Belözoğlu'ydu. Emre gerek savunmada gerekse de hücumda çok başarılı bir futbol ortaya koydu, attığı golle de takımını öne geçirmeyi bildi.

İlk maçtaki skor avantajını İstanbul'da kullanmak isteyen Lille, ilk dakikalarda Fenerbahçe'ye oranla daha etkili oldu. Soldan Hazard ile ataklar geliştiren konuk ekip, ilk 15 dakikada önemli bir gol pozisyonuna giremedi. Lille, 29. dakikada gole yaklaşırken, bu dakikada Frau'nun şutunda top üst direkten döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

16. dakikada soldan şık bir çalımla hareketlenen Hazard'ın ortasında, ceza alanı içinde Frau vurdu, top üstten auta çıktı.
20. dakikada Emre'nin ceza yayı üzerinden sert şutunda, top yan direkten döndü. Dönen topu Güiza filelere gönderirken, hakem Florian Meyer, ''ofsayt'' kararı verdi.
29. dakikada Frau'nun ceza alanının hemen dışından, sağ çaprazdan sert şutunda top üst direkten döndü. Dönen topu sol çaprazda kontrol eden Hazard'ın ortalamak istediği topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.
30. dakikada Obraniak'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Rami kafayı vurdu, top yandan auta gitti.
35. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Lille savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topa, ceza yayı üzerinde gelişine Emre vurdu, yerden seken meşin yuvarlak kaleci Landreau'nun müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-0
39. dakikada Selçuk'un pasıyla hareketlenen Güiza'nın, ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yatarak yaptığı vuruşta, kaleci Landreau topu kontrol etti.
44. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topu kontrol eden Güiza'nın ortasında, altıpasta kaleciyle karşı karşıya kalan Alex, yatarak kafa vuruşu yaptı, kaleci Landreau diziyle müdahale ederek topu kornere attı.
45 artı 1. dakikada ceza alanı dışından Obraniak'ın sert şutunda, kaleci Volkan Demirel yatarak topu direğin dibinden kornere çeldi.
Fenerbahçe, Lille karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

KARŞILAŞMANIN İKİNCİ
YARISI VE ŞOKE EDEN GOL

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL