Türkiye bu tarihi sözleri tartışıyor

  • Ana Sayfa
  • Türkiye bu tarihi sözleri tartışıyor
Türkiye bu tarihi sözleri tartışıyor
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 'Yargının taraf olması kabul edilemez' diye konuştu. Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dün tarihî bir konuşma yaptı. Hukuk dışına çıkan herkesin hesap vermek zorunda olduğunu vurgulayan Kılıç, ideolojik sebeplerle yargı bağımsızlığının arkasına saklanmayı 'onursuzluk' olarak niteledi seo usa . Mahkeme Başkanı bu tespitleri yaparken bazı yüksek yargı mensupları salonu terk etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılç, yüksek yargının katıldığı konferansta çarpıcı mesajlar verdi. Kılıç, "Kendi yandaşlarına, inancına ya da ideolojisine daha iyi servis yapabilmek için yargı bağımsızlığının arkasına saklanmak, hukuk ahlakının kabul etmeyeceği bir büyük onursuzluktur." dedi. Bu esnada, konferansı takip etmekte olan bazı yargı mensuplarının salonu terk etmesi dikkat çekti.

Haşim Kılıç, yargının tarafsızlığının önemini vurgularken Balyoz darbe planına adı karışanlara mesaj gönderdi. Mahkeme Başkanı, hukuk dışına çıkanların da hesap vermek zorunda olduğunu vurguladı. Kılıç, "Devlet gücünü kullanan kim olursa olsun hukuk dışına çıktığında hesap vermek zorunda olduğunu bilmelidir. Bu güç, hukuk dışına çıkılarak toplumu hizaya getirme aracı olarak kullanılamaz. Kamu gücünün emanet edildiği görevliler, bunu kullanarak toplumu tehdit etme, korkutma, sindirme hakkına sahip değildir." dedi.



Kategori : POLİTİKA