Bursaspor üç büyüklere bela oldu

  • Ana Sayfa
  • Bursaspor üç büyüklere bela oldu
Bursaspor üç büyüklere bela oldu
Bursaspor bu sezon Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile oynadığı dört lig maçından üçünü kazandı. Abone ol

İstanbul'un üç büyük takımıyla bu sezon ilk maçını 5. haftada Fenerbahçe ile evinde oynayan yeşil-beyazlı takım, sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı.

Bursaspor 14. haftada Galatasaray'ı konuk etti ve Volkan'ın ikinci yarıdaki golüyle sahadan üç puanla ayrıldı.

İlk yarının son haftasında Beşiktaş'a konuk olan Bursaspor, backlink pake ti Ozan İpek'in golüyle öne geçtiği ancak 2-1 yenik duruma düştüğü mücadeleyi bitime beş dakika kala Ergiç ve Zapotocny'nin golleriyle 3-2 kazandı.

Bursaspor, son olarak Şükrü Saracoğlu'nda konuk olduğu Fenerbahçe maçında da güçlü rakibine Beşiktaş tarifesini uyguladı.

İlk 20 dakikada 2-0 yenik duruma düşen yeşil-beyazlı takım, önce Batalla ile farkı bire indirdi ve devre 2-1 evsahibi takımın lehine sonuçlandı.

Sezon başında sakatlığı nedeniyle fazla şans bulamayan ancak iyileştikten sonra yıldızı parlayan Ozan İpek, 85. dakikada takımına beraberliği getiren golü kaydederken, ilk uzatma dakikasındaki golüyle de galibiyetin mimarı oldu.

Bursaspor bu sezon üç büyüklerle ligde oynadığı dört maçta rakip fileleri yedi kez havalandırırken, kalesinde dört gol gördü.

20 yıl sonra yeniden

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'yi, 2-0 geriden gelip 3-2 yenen Bursaspor, aynı başarıyı 20 yıl önce de göstermişti.

25 Mart 1990 tarihinde Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe Hakan Tecimer ve Şenol Ulusavaş'ın golleriyle 2-0 öne geçti, Bursaspor Erhan Kiremitçi'nin (Küçük Erhan) üç golüyle skoru 3-2 yapmayı bildi.

Bursaspor'un 20 yıl önceki unutulmaz galibiyetini aldığı 1989-1990 sezonunda kulübün başkanlığını bugün olduğu gibi İbrahim Yazıcı yapıyordu.



Kategori : GÜNCEL