Gaziantep'de yeni ev müjdesi

Gaziantep'de yeni ev müjdesi
Şehitkamil Belediyesi tarafından, Şirinevler Mahallesi'nde yapılacak olan 1+1 evlerin ihalesi tamamlandı. Abone ol

Gaziantep'te Merkeze bağlı Şehitkamil Belediyesi tarafından, Şirinevler Mahallesi'ndeki 9 bin 500 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olan 1+1 evlerin ihalesi tamamlandı.

Şehitkamil Belediyesi Encümen Salonunda, Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun katılımıyla gerçekleşen ihaleye teklif veren 11 firmadan 8'i katıldı. Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, evlerin 58 metrekare, balkonlu, açık mutfak, yatak odası, banyosu ve tuvaletiyle nit e-ticaret seo elikli bir yaşam alanı oluşturacak şekilde inşa edileceği ifade edildi. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak, konutların 2 yıl içerisinde teslim edileceği belirtildi.

Şirinevler Mahallesi'nde yaptırılacak olan 288 adet toplu konutun, fakir aileler için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, "Dar gelirli vatandaşlarımızın durumunu göz önüne alarak ilk kez böyle büyük bir proje içerisine girdik. Yapacağımız toplu konutlar sayesinde kirası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ödenen fakir ailelerimiz çok daha iyi şartlardaki evlerde kalacak. Mülkün tamamı bizim olacak. 58 metrekarelik balkonlu, açık mutfak, yatak odası, banyosu ve tuvaletiyle vatandaşlarımız için nitelikli bir yaşam alanı oluşturulacak" diye konuştu.

Böyle projelerin genellikle TOKİ ve belediyeler tarafından gerçekleştiğini dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Biz bunu projeyi Belediyemiz bünyesinde hazırladık. Bünyemizdeki mimarımız, inşaat mühendisimizle, ihaleyi de en şeffaf şekilde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İhaleye giren firmalar yoğun bir ilgi gösterdi. Fakir vatandaşlarımız burada oturacak, bizde kiralarını SYDV' den alacağız" dedi.

Konutları TOKİ vasıtasıyla da yaptırabileceklerini ancak kentin sosyal hayatını da düşünerek Gaziantep'teki yatırımcılara iş olanağı sağladıklarını vurgulayan Fadıloğlu, " İhaleyi hak eden bir firmamız kazandı. Biz burada milletin emanetini yönetmek üzere oturuyoruz. Milletin kaynağını yönetmeye çalışıyoruz. Bunun santimini heba etmemek için çalışacağız. İnşallah işi alan müteahhit arkadaşımız da seri ve güzel bir şekilde bu işi en güzel şekilde yapar" ifadelerini kullandı.



Kategori : GÜNCEL