Mardin'de Kürdoloji Enstitüsü başlıyor

  • Ana Sayfa
  • Mardin'de Kürdoloji Enstitüsü başlıyor
Mardin'de Kürdoloji Enstitüsü başlıyor
Mardin Artuklu Üniversitesi'nde kurulan Kürdoloji Enstitüsü gelecek akademik yılda eğitime başlayacak.Abone ol

Şanlıurfa'da incelemelerde bulunduktan sonra programında olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Mardin'e gelen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, özel bir hastanede boyun fıtığı teşhisi ile yatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay'ı ziyaret etti.

Üniversite rektörü Omay'a geçmiş olsun dileklerini aktardıktan sonra kendisi ile basına kapal e-ticaret seo ı bir şekilde görüşen YÖK Başkanı Özcan, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Özcan, Kürdoloji'nin önümüzdeki yıl eğitim vermeye başlayacağını söyledi.

YÖK Başkanı Özcan, hastane çıkışında Kürdoloji konusunda şunları söyledi:

"Üniversite zaten çözüm bulmuş durumda. Mardin Artuklu Üniversitesi rektörümüzle konuştuk. Önümüzdeki yıl Kürdoloji'de eğitim vermeye başlayacaklar. Zamanı iyi kullanmaları için ikinci dönemde Kürtçeyi seçmeli dersle başlamalarını isterdim. O zaman bakardık, ders başarılı mı, kaç kişi bu dersi talep eder diye. Hani öğretimde bir problem olacak mı diye. Ama hocamız önümüzdeki yıl hem yüksek lisans hem de lisans seviyesinde öğrenci alacaklarını söyledi. Bu gayet sevindirici. Belki daha da hızlanmasını istersiniz ama daha da hızlı gitmez. Yeni açılan her programda karşılaşılan sorunlar burada da karşımıza çıkar."

Kürdoloji Bölümü'nün açılması için YÖK olarak kendilerine başka hiçbir üniversiteden başvuru gelmediğini söyleyen YÖK Başkanı Özcan, "Biliyorsunuz İstanbul Üniversitesi'nde bir merkez var, sadece onlar bize başvurmuşlardı. Ama onlar da şimdiye kadar bir hazırlık yapmadılar. Hazırlıklarını bitirirlerse biz de onay veririz. Bu bir arz-talep meselesidir. Burada bir talep olabilir, ama İstanbul'da talep yok. Olsaydı İstanbul'u zorlarlardı. Onlar da acele ederlerdi. Talep gelirse üniversitelerden biz de değerlendiririz." diye konuştu



Kategori : GÜNCEL