Ahlaksız Behlül KPSS'de soru oldu

  • Ana Sayfa
  • Ahlaksız Behlül KPSS'de soru oldu
Ahlaksız Behlül KPSS'de soru oldu
'Aşk-ı Memnu' dizisinde yasak aşk yaşayan Bihter ve Behlül karakterleri, KPSS sınavına soru olarak çıktı...Abone ol

Hayatın vazgeçilmezleri arasına giren televizyon dizileri, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için hazırlanan deneme sınavlarına da yansıdı. Behlül ve Bihter arasındaki yasak aşkı konu edinen Aşk-ı Memnu dizisinde tepki toplayan sahneler, KPSS'ye hazırlanan memur adaylarına soru olarak yöneltildi. İhtiyaç Yayıncılık'ın Türkiye genelinde yapılan 3'üncü deneme sınavında çıkan öğrenme psikolojisi soruları, Bihter ve Behlül arasındaki mini gastric bypass turkey ilişkiye göre hazırlandı. 25 bin KPSS adayının çözdüğü sorularda 'ahlaksız bir adam olarak' tanıtılan Behlül sayesinde öğrenmede pekiştirmenin sağlandığı belirtildi. Sorunun yazarı Gelişim ve Öğrenme Psikolojisi Zümre Başkanı Dr. Muhammet Genç, dizilere dayanarak hazırlanan soruların öğrencilerin akıllarında daha kolay yer ettiğini savundu.
Televizyonların ana haber bültenlerinde bile gerçekmiş gibi haber konusu olan, mizah programlarında skeçler üretilen, Türk edebiyatının klasiklerinden uyarlandığında kitap satışlarına olumlu etki yapan yerli diziler aynı ölçüde RTÜK'e en çok şikayet edilen program olurken KPSS sorularına ilk kez girdi. Halit Ziya Uşaklıgil'in yazdığı ve güncel olarak diziye çevrilen Aşk-ı Memnu'dan yola çıkarak öğrenme psikolojisi soruları oluşturuldu. KPSS 3'üncü deneme sınavı kitapçığındaki 18'inci ve 19'uncu sorularda, Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı 'Behlül' ve Beren Saat'in oynadığı 'Bihter' arasındaki yasak aşkın algılamaya etkisine yer verildi. Her iki karakterin banyoda başlayan diyaloguna değinilen soruda Behlül, 'ahlaksız' olarak nitelendirildi.

ALGILAMA KOLAYLIĞI'
Behlül ve Bihter karakterlerinin ilişkisinin tüm Türkiye tarafından izlendiğini belirten ve soruları hazırlayan Dr. Muhammet Genç, diziyi sevdirmek gibi bir amaçlarının olmadığını ifade etti. Genç, şöyle konuştu: "Daha önce Kurtlar Vadisi Irak filmini ve Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sorular çıkardık. Bu şekilde öğrencilerimizin algılamasının daha kolay ve kalıcı olduğunu fark ettik. Ahlaksız sahneleriyle konuşulan Aşk-ı Memnu dizisinden de soru hazırlayıp öğrencilerimize yönelttik. 25 bin kişi bu soruları çözdü.



Kategori : GÜNCEL