Ermeni açılımında bir sorun yok

  • Ana Sayfa
  • Ermeni açılımında bir sorun yok
Ermeni açılımında bir sorun yok
Dışişleri Bakanlığı Sözücüs Burak Özügergin, Türkiye'nin fikir değiştirmediğini ifade ettiAbone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Türkiye'nin Ermeni açılımında bir sorun olmadığını, Ermenistan Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının ardından Ermenistan'ın Türkiye açılımının sıkıntıya düştüğünü söyledi.

Özügergin, konuya yönelik soru üzerine, söz konusu kararın ardından Dışişle ingilizce seo ri Bakanlığının yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, karardan sonra Ermenistan'ın "sanki Türkiye fikrini değiştirmiş gibi" bir kampanya başlattığını belirtti ve "Hayır, Türkiye fikir değiştirmedi. Bizim durduğumuz yer sabit" diye konuştu.

ENDİŞELER AKTARILACAK

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun önümüzdeki günlerde İsviçre ve ABD'ye gideceğini de belirten Özügergin, müsteşarın temaslarında Türkiye'nin bu konudaki endişelerini ayrıntılarıyla aktaracağını söyledi.

Özügergin, "Türkiye'nin . Ermenistan'ın Türkiye açılımı sıkıntıya düştü bu karar sonunda" diye konuştu.

Karabağ sürecine yönelik soru üzerine de Özügergin, uzun süredir devam eden bir sorun olmakla beraber, Karabağ konusunda son dönemde ivmelenme olduğunu belirtti.

Özügergin, devam eden görüşme sürecine işaret ederek, "Taraflar arasındaki müzakerelerde mütevazi de olsa bir ilerleme bulunduğunu anlıyoruz. Önümüzdeki dönemde çözüm yönünde somut adımlar atılması için bir umut ışığı belirmiş görülüyor" dedi.

Somut adımların atılmasının tarafların siyasi irade ve cesaret göstermesine de bağlı olduğunu kaydeden Özügergin, Türkiye'nin de süreci takip ettiğini belirtti.



Kategori : GÜNCEL