Milli Takımın teknik hoca bilmecesi

  • Ana Sayfa
  • Milli Takımın teknik hoca bilmecesi
Milli Takımın teknik hoca bilmecesi
Fatih Terim gitti yeri hala dolmadı. Her geçen gün farklı bir transfer haberi ortaya atıldı ama yine sonuç kesinleşmedi. Peki bu kez?Abone ol

Futbol Federasyonu, Fatih Terim'in istifası sonrası başladığı Milli Takım'ın yeni teknik patronu arayışında sona geldi.

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in 7 Şubat'taki Euro 2012 elemelerinin kura çekimine yeni teknik adamla gitme arzusu biliniyordu. Özgener, son dönemde yakın çevresine "Yeni hoca kura çekimi sonrasına kalabilir" wyoming seo açıklamasını yapsa da seçimin Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'ten yana yapıldığı ve imzanın yarın atılacağı öne sürüldü. Türkiye Futbol Federasyonu, Terim'in istifası sonrası ilk olarak Hiddink ile temasa geçmiş ama Hollandalı hoca, yılda 7 milyon Euro aldığı Rusya Milli Takımı'nın başından ayrılmaya yanaşmamıştı. Daha sonra Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve İrlanda Milli Takımı çalıştırıcısı Giovanni Trapattoni gibi adaylarla yapılan görüşmelerde de istenilen sonuca varılamamıştı.

MUTKO "ÖDEYEMEYİZ" DEDİ

SABAH'ın dün Rusya'daki kaynaklarından aldığı bilgiye göre ise Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaly Mutko, başkanlık seçimi öncesinde Hiddink'e "Artık yılda 7 milyon Euro ödeyemeyeceğiz" itirafında bulundu. Hollandalı teknik adamın maliyetini karşılayan Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich'in de artık ödeme yapmayacağını belirtmesinin ardından zor durumda kalan Mutko, Hollandalı teknik adamla yolları ayıracağının sinyallerini verdi.

90 DAKİKADA YALANLANDI

Hiddink de bu gelişme üzerine TFF'nin teklifine sıcak bakmaya başladı. Hollanda kaynakları, Hiddink'in, TFF'nin yıllık 6 milyon Euro teklifini kabul ettiğini, yardımcısının Oğuz Çetin olacağını ve imzanın Perşembe günü atılacağını bildirdi. Dün akşam saatlerinde de maraton.com.tr'de Hiddink ile anlaşıldığı ve yardımcısının Çetin olacağı öne sürüldü. Ancak bu iddialar 90 dakika içinde TFF internet sitesinde yalanlandı.



Kategori : SPOR