Robot dünyasının Kasparovu

Robot dünyasının Kasparovu
Dünyaca ünlü Garry Kasparov gibi satranç ustalarının yetiştiği Rusya'da artık robotlar görev başında. Abone ol

Rus mucit Konstantin Kostenyuk dünyanın ilk robot satranç ustasını üretti.

Robotunun bilinen bir çok satranç ustalarını yendiğini savunan Kostenyuk, "Bu denli profesyonel düzeyde satranç oynayabilen robot henüz dünyada yok." dedi. Mekanik üç parmaklı koldan, ve özel işletim sisteminden oluşan satranççı-robot satranç masasındaki taşları kendisi h eticaret seo areket ettirebiliyor, üç oyuncuya karşı aynı anda oynayabiliyor.

Robotun defalarca satranç turnuvalarında başarı sergilemesine rağmen, mucit Kostenyuk daha bir çok detaylı çalışmaya ihtiyacın olduğunu belirtiyor. Satranççı-robotu dört parmaklı yapmak isteyen Kostenyuk böylece robotun satranç taşlarını daha rahat tutabileceğini ifade ediyor.

Kedisine 'robot babası' diyen Kostenyuk ayrıca robotun konuşmasını sağlamak için çalışmalara devam ettiğini anlattı. Gelecekte Fomrula 1 yarışlarında olduğu gibi satranç yarışlarının da düzenlenmesini izleyeceğimizi belirten Kostenyuk, "Dünyanın dört bir yanında icat edilen satranççı robotlar aralarında satranç oynayacak. Biz ize bu oyunu izleyeceğiz. Güçlü makine kazanır. İnsanlar da istekleri halinde oyuna katılabilir. Tabii ki rakip olabilirlerse." dedi.

Kostenyuk önümüzdeki günlerde robotunun erkekler arasında düzenlenecek turnuvaya katmaya düşündüğünü de kaydetti. Özellikle eğitim açısında robotun çok faydalı olduğunu ifade eden Kostenyuk, "Mesala çocuklar bu robotla oynamayı çok seviyor. Robot demir parçası aslında, ama çocuklar öyle bir heyecana kapılıyor ki görülmeye değer." şeklinde konuştu.

Mucit robotun pratik işlerde de faydalı olması için çalışmalarına devam ettiğini anlattı. Örneğin robotun satranç oynamadığı zaman bulaşık ya da çamaşır yıkamasını sağlamak Kostenyuk'un başlıca hedefi.





Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ