Özkökten cami bombalama gerçeği

  • Ana Sayfa
  • Özkökten cami bombalama gerçeği
Özkökten cami bombalama gerçeği
Hilmi Paşa "Tatbikat Semineri emrini ben verdim" dedi. Peki o seminerde cami bombalama, uçak düşürme senaryosu var mıydı?Abone ol

Taraf Gazetesi'nin iddia ettiği 'Balyoz Darbe Planı Özkök Paşa'nın Genelkurmay Başkanlığı döneminde yapıldığı söyleniyor. Paşa dün "Tatbikat Semineri" emrini ben verdim dedi ama bugün Fikret Bilay'ya verdiği röportajda "cami bombalanacaktı" senaryosuna inanmadığını söyledi.

Fikret Bila Paşa'nın sözlerini bugün

Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Özkök Taraf’ın yayımladığı iddialarla örtüşecek içerikte bir tatbikat semineri emri vermediğini ve kendisine bu içerikte bir sonuç raporu sunulmadığını Star’ın Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’a açıkladı.

Özkök, dünkü görüşmemizde, “Balyoz planı” adı altın abdominoplasty turkey prices da yayımlanan, “Cami bombalayacaklardı” biçimindeki senaryoya da inanmadığını söyledi. Özkök Paşa, sorularımı yanıtlarken şu değerlendirmeleri yaptı:

CAMİ SENARYOSUNA İNANMIYORUM

“Seminer, plan tatbikatı, harp oyunu rutin çalışmalardır ve her yıl yapılır. Mevcut planların değerlendirilmesine, eksiklerin belirlenmesine yöneliktir. Söz konusu seminerin konusunu Genelkurmay Başkanlığı, açıklamasında kamuoyuna duyurdu. Zaten bu çalışmalar önceden programlanır. Yani kurumsal rutin faaliyetlerdir. İddia edildiği gibi cami bombalama senaryoda yer almaz. Kendi uçağını düşürmek de senaryoda yer almaz. Hiçbir Türk subayı böyle bir senaryo yazmaz. Ben basında yer alan cami bombalama senaryosuna inanmıyorum. Kaldı ki, seminerin icra edildiği dönemin 1. Ordu Komutanı da (Çetin Doğan) böyle bir senaryo olmadığını açıkladı.”

SAVCILAR GERÇEĞİ KOLAYCA ORTAYA ÇIKARIR

Özkök Paşa, gündeme getirilen ve darbe planı olarak sunulan dokümanla, 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında 1. Ordu’da gerçekleştirilen seminerle ilgili gerçeğin kolayca ortaya çıkarılabileceğini belirterek, şu yorumu yaptı:
“Seminerin konusunu Genelkurmay Başkanlığı açıklamıştı. Dış tehdide dayalı bir senaryo çalışılması söz konusu. Bu yapılırken dönemin 1. Ordu Komutanı, ayrıca geri bölge emniyeti konusunu da çalıştıklarını açıkladı. Bu olabilir. Gündeme getirilen iddialara gelince, savcıların kolayca ortaya çıkarabilecekleri bir konudur. İddiaların bir tutarlılığı olduğu tespit edilirse savcılar ortaya çıkarır. Olay şu anda yargıya intikal etmiş durumdadır.”

PKK İÇ TEHDİT DEĞİL Mİ?

Hilmi Özkök Paşa’ya gündemde tartışılan iç tehdit konusunu da sordum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Vatandaşı iç tehdit olarak gösteren belgelere asla izin vermeyiz” sözünü anımsattım. Bu konudaki görüşünü şöyle özetledi:

“Bu önemli bir konu. İncelenerek yanıt vermek gerekir. Bu nedenle konuyu incelemeden bir şey söylemek istemem. Elbette bu tehdit konsepti değerlendirilebilir. Koşullara göre değişebilir. Ancak iç tehdit her ülkenin değerlendirdiği bir konudur. Mesela terör sorununa ne diyeceksiniz? Şimdi dış bağlantıları olsa bile PKK’ya dış tehdit diyebilir misiniz? PKK iç tehdit değil mi? Ancak dediğim gibi, bu tür konularda inceleme yapmadan konuşmak doğru olmaz.”



Kategori : GÜNCEL